June 18, 2018

17.06.2018: У Києві відбувся марш ЛГБТ

У Києві відбувся марш ЛГБТ
У Києві відбувся марш ЛГБТ

  • У Києві відбувся марш ЛГБТ.

В Україні

  • У Києві відбувся "Марш рівності" сексуальних меншин, в якому взяли участь кілька тисяч осіб. Перед початком акції поліція повністю перекрила центр столиці й затримала понад 50 осіб із числа прихильників націоналістичних рухів, які виступали проти проведення акції, частину з яких було жорстоко побито. Представники поліції заявили, що під час проведення "маршу" порушень громадського порядку не було.
    На телевізійних ефірах лідери націоналістів поставили питання – чому серед тих, хто протестував проти законопроектів про заборону мирних зібрань у 2013 і 2015 роках, не було жодного представника сексменшин. Вони стверджують, що питання про утиски ЛГБТ в Україні є надуманим. Громадська думка налаштована до них досить толерантно, однак, згідно з опитуваннями громадської думки, більшість людей виступають проти відкритої пропаганди сексуальної поведінки ЛГБТ.

Війна

  • Окупаційні війська на Донбасі минулої доби дещо знизили активність – обстріли із мінометів зафіксовано лише на трасі "Бахмутка у Луганській області, на решті ділянок фронту, у тому числі на приморському напрямку в околицях Маріуполя, а також в Старогнатівці Волноваського району та на околицях Донецька відбулися лише незначні перестрілки із застосуванням стрілецької зброї і мінометів. За офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, за минулу добу внаслідок обстрілу поранений один військовослужбовець.

Україна й світ

  • Міністр закордонних справ Клімкін допускає, що Росія може погодитися на обмін політв'язнями і військовополоненими "для іміджу" під час проведення чемпіонату світу із футболу.
  • Міністр енергетики Польщі Куртика заявив, що його країна потребує прискорити прийняття змін до газової директиви ЄС, що може ускладнити реалізацію другої черги російського газогону "Північний потік". За його словами, основні перешкоди прийняттю цієї директиви чинить Болгарія, яка головувала в ЄС протягом минулого півріччя.

No comments:

Post a Comment