June 17, 2018

16.06.2018: Росія не допустила українського омбудсмена Денисову до політв'язня Карпюка


Росія не допустила українського омбудсмена Денисову до політв'язня Карпюка
Росія не допустила Денисову до політв'язня Карпюка
  • Росія не допустила українського омбудсмена Денисову до політв'язня Карпюка.
  • Горбулін вважає, що Росія у рік виборів в Україні підвищуватиме градус насильства.

В Україні

  • Президент Порошенко прогнозує прийняття Верховною Радою закону про національну безпеку вже наступного тижня.
  • Міністр внутрішніх справ Аваков стверджує, що в Харківській області із 270 км кордону з Росією вже облаштовано 220, а роботи на інших ділянках буде завершено до кінця року.

Війна

  • За минулу добу, за офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, унаслідок бойових дій поранено 2 українських військовослужбовців. На маріупольському напрямі окупаційні війська намагалися провести розвідку боєм під прикриттям мінометного обстрілу, але були відкинуті. Зіткнення із застосуванням вогнепальної зброї і гранатометів відбулися у Мар'їнці, Авдіївці, Верхньоторецькому на трасі Донецьк-Горлівка, у Зайцевому у районі КПВВ "Майорськ" в околицях Горлівки, на Світлодарському виступі, а також у Золотому, що визначено як зона розведення військ, і Новотошківському на трасі Т-1303 "Бахмутка".

Україна й світ

  • Речник Держдепартаменту США Науерт зажадала від Росії припинити залякування беззбройних спостерігачів ОБСЄ на Донбасі.
  • Російська влада не допустила українського омбудсмена Денисову до українського політв'язня Карпюка.
  • Посольство США повідомило про намір нижньої палати Конгресу збільшити фінансування України за програмами Держдепартаменту та USAID, у тому числі, на допомогу летальними озброєннями.

Тренди

  • Директор Національного інституту стратегічних досліджень, радник президента Горбулін, вважає, що протягом наступного року Путін посилить агресивні дії на Донбасі та готує регіону долю Чечні. Горбулін стверджує, що об'єктом насильства стане мирне населення. Метою Путіна є чинна українська влада, тому в країні постійно підвищуватимуться градус насильства й хаосу для створення в людей відчуття тривоги. На думку міністра у справах тимчасово окупованих територій і ВПЛ Черниша, миротворча місія на Донбасі має включати три компоненти: військовий, поліцейський і цивільний, які мають бути впроваджені одночасно. Він визнав, що без згоди Росії введення місії неможливо.

No comments:

Post a Comment