June 01, 2018

31.05.2018: Нову програму кредитування МВФ може бути підписано не раніше 2020 р.

Нову програму кредитування МВФ може бути підписано не раніше 2020 р
Нову програму кредитування МВФ може бути розпочато не раніше 2020р

  • Нову програму кредитування МВФ може бути підписано не раніше 2020 р.
  • Ситуація з інсценуванням убивства Бабченка так і не прояснилася.
  • МЗС звільнив консула у Гамбурзі за антисемітські висловлювання.

В Україні

  • Міністр фінансів Данилюк заявив, що перепідпорядкування Держфіскальної служби Кабміну – незаконне, оскільки прийнято із порушеннями регламенту. До ЗМІ потрапив лист Данилюка послам країн "великої сімки", в якому він інформує їх про конфлікт із прем'єр-міністром Гройсманом, що прагне отримати контроль над усіма фінансовими потоками у країні. Гройсман призначив виконувачем обов'язків глави ДФС лояльного йому чиновника та перешкоджає призначенню заступника міністра фінансів, кандидатура якого запропонована Данилюком.
  • Глава НБУ Смолій вважає, що Україна може розраховувати на підписання наступної програми співпраці з МВФ не раніше 2020 року після завершення парламентських і президентських виборів. Він заявив про можливе посилення монетарної політики та введення додаткових валютних обмежень, якщо не буде отримано наступний транш кредиту МВФ.
  • Прес-служба НБУ повідомила, що у квітні платіжний баланс зведено із профіцитом у $290 млн, у березні – із дефіцитом $75 млн.
  • В останній день місяця обсяг торгів був невеликим, курс гривні щодо долара практично не змінився: 26.12 ₴/$ (-0,01 грн), 30.56 ₴/€ (+0,16 грн), 4.21 ₴/10 (+ 0,04 грн). Подорожчання євро протягом останніх двох днів відповідає крос-курсу на міжнародних ринках.

Київ

  • У Києві машина зі співробітниками правоохоронних органів збила на пішохідному переході підлітка. Підліток серйозно травмований. Свідки інциденту стверджують, що машина була із кортежу президента Порошенка.

Війна

  • За офіційними даними штабу операції об'єднаних сил, у ході бойових дій за минулу добу дістали поранень троє військовослужбовців. Зіткнення відбулися на південному напрямку – у районі сіл Кам'янка та Новоселівка Друга, Павлопіль, Водяне. Окупанти обстріляли із важкої артилерії і мінометів село Чермалик Бойківського (Тельманівського) району, на щастя серед мирних жителів утрат немає. Тривають бої у районі селища Новотошківське на трасі Т-1303 "Бахмутка". У шпиталі Дніпра померли двоє військовослужбовців, що були поранені на Донбасі 22 і 27 травня.

Україна й світ

  • МЗС України звільнив консула у Гамбурзі Марушінця через антисемітський скандал, що роздмухав проросійський блогер Шарій.
  • Чиновники Генштабу вважають, що українська армія отримає летальні озброєння з Європи після початку поставок зі США.
  • У Грузії відбулися масові протести із вимогою відставки уряду через упереджене рішення суду у справі про вбивство двох підлітків. У відставку пішов головний прокурор країни Шотадзе.

Тренди

  • Політичні оглядачі, ЗМІ України та світу продовжують обговорювати справу про інсценування вбивства в Києві російського журналіста Бабченка. Замовником вбивства Бабченка та ще близько 30 інших публічних осіб названо директора київського підприємства, колишнього помічнка депутатів Германа. Його захисник стверджує, що Герман – патріот України та волонтер, який опікувався постачанням зброї на фронт, крім того, активно співпрацював із військовою контррозвідкою. Прокуратура вимагає арешту Германа. "Виконавець" убивства підтвердив, що діяв за завданням СБУ. Генпрокуратура стверджує, що за допомогою уявного замаху вдалося зібрати матеріали про інші злочини. За оцінкою експертів, замах міг бути піар-акцією, що організована СБУ, для підняття рейтингу президента Порошенка, що безнадійно падає, а Бабченка могли використовувати "втемну". Міжнародні наслідки для України можуть бути вкрай важкими через гучні заяви її міжнародних партнерів, які не були попереджені про "імітацію".

No comments:

Post a Comment