May 29, 2018

28.05.2018: Унаслідок обстрілу прифронтового села загинула дівчинка


Унаслідок обстрілу прифронтового села загинула дівчинка
Унаслідок обстрілу прифронтового села загинула дівчинка
  • Унаслідок обстрілу прифронтового села загинула дівчинка.
  • Газпром оскаржив у Гаазі рішення Стокгольмського арбітражу за взаємними позовами із Нафтогазом.
  • Парламентарії країн НАТО вважають головними загрозами для Альянсу Росію та міжнародний тероризм.

В Україні

  • НАЗК не знайшла конфлікту інтересів у діях депутатів від Народного фронту, що взяли на поруки їхнього однопартійця Мартиненка, головного фінансового спонсора партії, якому оголошено підозру у заволодінні майном компанії "Енергоатом".

Війна

  • Обстановка на фронті знову загострилася, зіткнення та перестрілки відбулися на приморській ділянці – у Водяному та Широкиному, а також в околицях Донецька, Авдіївки, Горлівки, на Світлодарському виступі та вздовж траси "Бахмутка" у Луганській області. Унаслідок обстрілів поранено 6 військовослужбовців. Із гранатомета обстріляно житлові будинки села Чермалик Бойківського (Тельманівського) району. Унаслідок артобстрілу села Залізне під Горлівкою загинула школярка, ще одна людина дістала поранень в Южному (Чигирях) унаслідок підриву на вибуховому пристрої.
    Військовослужбовець, що зник під Маріуполем, знайшовся у полоні "ДНР". У травні на окупованій території опинилося 4 бійців, як вважають експерти, більшість із них самі здалися у полон.
  • Журналіст видання "Цензор.нет" Бутусов повідомив подробиці вибуху бригадного арсеналу у Старій Миколаївці 25 травня, який не був прикритий із повітря засобами ППО та був знищений важкою артилерією окупантів, яку наводили на ціль безпілотниками.
  • Із 1 червня контрольні пункти пропуску на окуповану територію (КПВВ) перейдуть на літній режим роботи – з 6:00 до 20:00.

Україна й світ

  • Парламентська асамблея НАТО у Варшаві прийняла резолюцію із закликом до керівників країн-учасниць надати Боснії і Герцеговині план для членства в організації (ПДЧ) і підтримати надії Грузії та України на вступ. Головними загрозами для НАТО учасники асамблеї назвали Росію та міжнародний тероризм. Генеральний секретар НАТО Столтенберг заявив, що підтримує контакти з українськими та угорськими посадовими особами та сподівається на якнайшвидше врегулювання розбіжностей між країнами. Столтенберг підкреслив, що НАТО цінує партнерські відносини з Україною та продовжує надавати їй допомогу. Крім того, Столтенберг особливо зазначив, що засідання двосторонньої комісії Україна-НАТО будуть тривати й далі.
  • Прес-секретар президента РФ Пєсков заявив, що Росія здійснить контрдії у відповідь на розміщення Польщею військової бази, куди буде перекинуто американську танкову бригаду. На фінансування проекту Польща готова виділити $2 млрд зі свого військового бюджету.
  • Прем'єр-міністр Польщі Моравецкій назвав "Північний потік-2" гібридною зброєю Росії проти ЄС і НАТО.
  • Московський суд заочно заарештував депутата від Народного фронту Геращенка, радника міністра внутрішніх справ Авакова.
  • Росія оголосила у міжнародний розшук українських прикордонників, які затримали риболовецьке судно "Норд" із Криму, що вело риболовлю в українських територіальних водах.
  • Газпром оскаржив до міжнародного суду в Гаазі рішення Стокгольмського арбітражу за договорами із Нафтогазом про постачання й транспортування газу, заявивши, що "значну частину рішення написано не арбітрами, а іншою особою".

No comments:

Post a Comment