May 04, 2018

03.05.2018: На арсеналі у Балаклії знову виникла пожежа


На арсеналі у Балаклії знову виникла пожежа
На арсеналі у Балаклії знову виникла пожежа
  • На арсеналі у Балаклії знову виникла пожежа.
  • Поліція відкрила кримінальні провадження за фактом підкупу на виборах в ОТГ.

В Україні

  • У Балаклії, де 2017 року сталася пожежа на найбільшому арсеналі боєприпасів, знову виникло загоряння, яке призвело до нових вибухів. Жителі навколишніх районів змушені знову евакуюватися. Військова прокуратура відкрила справу за фактом службової недбалості. За попередню катастрофу на арсеналі жоден із керівників військового відомства відповідальності не зазнав.
  • Нацполіція відкрила 19 кримінальних справ за фактами підкупу виборців на виборах до об'єднаних територіальних громад. Комітет виборців України назвав цю кампанію найбруднішою за всю історію проведення виборів в об'єднаних громадах.
  • Незважаючи на великі обсяги обов'язкових продажів валюти експортерами після довгих вихідних, активність покупців була високою, у тому числі, іноземних інвесторів, які виводять дивіденди, що спричинило невелике зниження курсу гривні: 26.19 ₴/$ (+0.04 грн), 31.41 ₴/€, 4.13 ₴/10 (-0.09 грн). Нацбанк в торгах участі не брав.

Війна

  • За офіційними даними штабу операції об'єднаних сил на Донбасі, за попередню добу втрат серед українських військовослужбовців не було, бої йшли у районі Світлодарська, в околицях Донецька та Горлівки, а також на приморській ділянці фронту. Під обстріл важкої артилерії окупантів потрапив житловий сектор селища Зайцевого в околицях Горлівки. Згідно з інформацією штабу, боєць, який пропав без вісті в Широкиному в середу, перейшов на бік окупантів нібито через борги у кілька десятків тисяч гривень.

Україна й світ

  • Глава Військового комітету НАТО генерал Павел заявив, що Альянс змушений зміцнювати свої позиції на східному й південному флангах через збройне вторгнення РФ до Придністров'я, Грузії та України. Він зазначив, що Росія використовує гібридні війни, у тому числі пропаганду, через традиційні ЗМІ та соціальні мережі.
  • МЗС України заявив про блокування Росією розширення місії ОБСЄ для контролю всієї ділянки кордону з РФ, що прилягає до окупованої території "окремих районів" Донбасу.
  • Компанія олігарха Ахметова SCM Financial Overseas Limited програла апеляцію у суді Лондона у справі про відмову від сплати $760 млн за акції Укртелекому. Кіпрський суд наклав арешт на активи Ахметова у цій справі, однак прес-служба SCM заявляє, що процес не впливає на звичайну бізнес-діяльність компанії. Український апеляційний суд прийняв рішення про повернення акцій Укртелекому у власність держави, однак арешт їх за іншими справами не дозволяє Фонду держмайна отримати управління активами.

No comments:

Post a Comment