December 04, 2017

03.12.2017 :У Києві відбувся марш під гаслами "Народного імпічменту" президенту Порошенку

У Києві відбувся марш під гаслами "Народного імпічменту" президенту Порошенку
У Києві відбувся марш під гаслами "Народного імпічменту"

Головні події і теми доби 03.12.2017 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • У Києві відбувся марш під гаслами "Народного імпічменту" президенту Порошенку.
  • Телеканал NewsOne заблоковано активістами руху "Братство".
  • На Донбасі загинув ще один військовослужбовець.

В Україні

  • У центрі Києва під гаслом "Народного імпічменту" відбулася акція прихильників лідера "Руху нових сил" Саакашвілі, в якій взяли участь до 10 тис. чол.
  • Членами руху "Братства" Корчинського й інших націоналістичних організацій було заблоковано офіс телеканалу "NewsOne", що належить депутату Мураєву із партії "За життя". Активісти вимагали від Мураєва покаяння за сепаратистські висловлювання та зміни редакційної політики каналу. Поліція до процесу не втручалася. Журналісти каналу звернулися до президента та МВС із проханням взяти ситуацію під контроль. Глава Національної спілки журналістів Томіленко назвав блокування каналу перешкоджанням журналістській діяльності й тиском на ЗМІ. Серед українських телеканалів NewsOne – єдиний, що транслював мітинг "Народного імпічменту".
  • Конфлікт НАБУ із прокуратурою розгорається. Генпрокурор Луценко заявив, що агенти НАБУ набрані незаконним шляхом, застосовують незаконні методи й апаратуру, а весь апарат НАБУ є нелегітимним. 2014 року президент Порошенко перед Верховною Радою заявив про можливість провокацій хабарів і використання спецагентів для розкриття корупційних злочинів.
  • На кордоні із Молдовою затримано депортованого українською владою грузинського добровольця Надірадзе, якому СБУ заборонила в'їзд до України "з міркувань національної безпеки".

Війна

  • Унаслідок обстрілу на Донбасі загинув ще один український військовослужбовець, чотирьох – поранено й травмовано. Бої ідуть в околицях Донецька, у районі Авдіївки, на Світлодарському виступі, на приморській ділянці фронту, а також у районі невідкритого пункту пропуску "Золоте" в Луганській області. Донецьку фільтрувальну станція знову обстріляно із мінометів.

Україна й світ


  • Радник президента США з національної безпеки США Макмастер заявив, що настав час для жорсткої розмови з Росією, яка підтримує режим сирійського президента Асада та підривні дії в Європі. Макмастер запевнив, що США продовжать зміцнення обороноздатності України шляхом надання військової допомоги без передавання летальних озброєнь.
  • Військово-морські сили України провели навчання в Чорному морі за участі американського ракетного есмінця "Джеймс Вільямс".
  • Патріарх УПЦ Київського патріархату Філарет заявив про готовність до зустрічі із патріархом Російської православної церкви Кирилом, проте підкреслив, що не збирається відмовлятися від автокефалії.

No comments:

Post a Comment