October 23, 2017

22.10.2017: Порошенко стверджує, що більшість країн ООН підтримують введення миротворців на Донбас

Порошенко стверджує, що більшість країн ООН підтримують введення миротворців на Донбас
Порошенко стверджує, що більшість країн ООН
підтримують введення миротворців на Донбас

Головні події і теми доби 22.10.2017 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Порошенко стверджує, що більшість країн ООН підтримують введення миротворців на Донбас.
  • "Влада ЛНР" знову зірвала відкриття КПВВ у Золотому.
  • Із Львівської галереї мистецтв зникло більше 600 експонатів.

В Україні

  • Глава Верховної Ради Парубій заявив, що закон "про реінтеграцію Донбасу" парламент прийме найближчими тижнями. Закон про Антикорупційне суді, який має подати президент, може бути проголосований лише після того, як депутати знімуть свої раніше зареєстровані законопроекти.
  • У Києві тривають мітинги під Верховною Радою. На недільному віче виступив глава "Руху нових сил" Саакашвілі. Він оголосив про подовження акції, щонайменше, до початку наступного пленарного тижня парламенту, який відкриється 7 листопада. Саакашвілі також анонсував тур містами України. По завершенні віче між мітингувальниками, які вимагали пропустити машину зі звуковою апаратурою та припинити глушіння мобільного зв'язку, і поліцією виникла сутичка. Увечері поліція затримала активіста, який намагався пронести намет на площу перед Верховною Радою. Поліція повідомила, що внаслідок бійки один із співробітників дістав черепно-мозкової травми.
  • Директор Львівської галереї мистецтв Возняк повідомив про зникнення із музейних фондів понад 600 експонатів – картин, скульптур, книг і меблів. За його словами, частину оригіналів вкрадено або замінено копіями.

Війна

  • Обстановка на Донбасі залишається напруженою. Окупаційні війська обстрілюють позиції української армії усією лінією фронту. Унаслідок обстрілів поранено ще одного українського військовослужбовця. Місія ОБСЄ повідомила, що збройні формування "республік" розміщують бронетехніку та проводять навчання у "зоні безпеки" поблизу "лінії розмежування".
    Відкриття пункту пропуску на окуповану територію в Золотому Луганської області знову зірвано "владою ЛНР".
  • Президент Порошенко виступив перед жителями Авдіївки та оголосив, що "більшість країн ООН підтримують введення миротворчої місії на Донбас".

Україна й світ

  • Міністри інфраструктури Польщі Адамчик та України – Омелян підписали меморандум про будівництво міжнародної автомагістралі Via Carpatia, яка стане частиною транс'європейської транспортної мережі TEN-T.
  • У Київській області затримано опозиційну казахську журналістку та громадську діячку Ахмет, що оголошена владою Казахстану в розшук за лінією Інтерполу за звинуваченням в екстремізмі. Ахмет приїхала до України в березні 2017 року та попросила політичного притулку.
  • Італійська компанія Snam і словацька – Eustream оголосили про готовність взяти в лізинг частину української газотранспортної системи. Пропозицію буде обговорено на наступному тижні за участі Нафтогазу у ході конференції з питань транспортування газу.

No comments:

Post a Comment