August 12, 2017

11.08.2017: США будують для українського флоту оперативний центр управління в Очакові

США будують для українського флоту оперативний центр управління в Очакові
США будують для українського флоту оперативний центр управління

Головні події і теми доби 11.08.2017 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • США будують для українського флоту оперативний центр управління в Очакові.
  • Путін вніс до Держдуми законопроект про застосування засобів ППО у Білорусі.
  • Міністр соцполітики Рева вважає, що “українці забагато їдять”.

В Україні

  • Міністр інфраструктури Омелян має намір звільнити майже все керівництво "Укрзалізниці".
  • Користувачів соцмереж обурила заява міністра соцполітики Реви про те, що українці забагато їдять і витрачають на їжу коштів набагато більше, ніж жителі Німеччини.
  • На військово-морській базі українського флоту в Очакові інженерні підрозділи США будують оперативний центр управління ВМФ.
  • НБУ найближчим часом має намір визначити правовий статус криптовалюти Bitcoin в Україні.
  • Курс гривні практично не змінився, при цьому пропозиція валюти продовжує перевищувати попит через зростання сезонних експортних продажів металургійної і сільськогосподарської продукції: 25,70 ₴/$, 30,23 ₴/€ (+0,09 грн), 4,27 грн/10₽ (-0,02 грн). За заявами учасників ринку, НБУ зміг купити невелику суму – близько $4 млн за механізмом "запиту кращого курсу".

Київ

  • Київська влада ввела оплату за паркування через СМС, платіжний додаток на телефонах і платіжні термінали. Чиновники мають намір стягувати оплату з 8 до 22 години в робочі дні. Місто поділене на три зони із різними тарифами.

Війна

  • На Донбасі за попередню добу внаслідок бойових дій поранено 3 військовослужбовців, ще один – загинув, підірвавшись на вибуховому пристрої. Місія ОБСЄ фіксує збільшення кількості порушень режиму припинення вогню. Із 24 липня по 8 серпня загинули 3 мирних жителів, ще 10 – поранені, із початку року загинули вже 62 людини.

Україна й світ

  • МЗС України направив ноту протесту уряду РФ через перекриття Керченської протоки в ході незаконного будівництва мосту Крим – Тамань.
  • Президент РФ Путін вніс до Держдуми законопроект, що дозволяє застосування засобів протиповітряної оборони на території Білорусі, в тому числі, на кордоні з Україною. Керівництво ВСУ заявило, що не давало приводу для застосування цієї військової техніки та відслідковуватиме ситуацію із розміщенням російських систем. Комплекси ППО розміщено у Білорусі вже 2 роки, федеральним законом Путін має намір легалізувати їх присутність.
  • Міністр закордонних справ Туреччини Чавушоглу заявив, що його країна не підтримує санкції ЄС проти Росії, запроваджені після окупації Криму, і має намір вести двосторонні перемовини щодо долі півострова.

Тренди


  • Управління у справах біженців ООН заявило, що 586 тис. осіб, які проживають у зоні "конфлікту" на Донбасі, не можуть отримати пенсії і соціальні виплати з початку минулого року. Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ) ООН закликало українську владу забезпечити виплати, незалежно від місця їх проживання. Крім того, УВКБ наполягає на відновленні об'єктів інфраструктури Більшість міжнародних організацій не визнають війну на Донбасі, а називають її внутрішнім конфліктом, оскільки Україна сама законодавчо не визначила статус ОРДЛО як окупованої території.
  • Монопольним постачальником пального до ОРДЛО є російська державна компанія "Промсырьеимпорт", що виконує зовнішньоекономічні угоди за рахунок валютних резервів РФ без сплати митних зборів. При цьому вартість бензину та ПММ в ОРДЛО вища, ніж в Росії, на 5-15 руб/л.
  • Син колишнього президента Януковича подав до Печерського суду позов проти НБУ з вимогою відшкодування збитків при ліквідації належного йому "Всеукраїнського банку розвитку". ЗМІ зазначають, що частина вкладників змогли зняти арешт зі своїх рахунків у ВБР і переказати кошти на рахунки до Міжнародного інвестиційного банку, що належить президенту Порошенку.

No comments:

Post a Comment