August 11, 2017

10.08.2017: Перехід на цифрове ТБ знов відкладено до березня 2018 року

Перехід на цифрове ТБ знов відкладено до березня 2018 року
Перехід на цифрове ТБ знов відкладено до березня 2018 року

Головні події і теми доби 10.08.2017 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Перехід на цифрове ТВ знов відкладено до березня 2018 року.
  • Заарештовано фігурантів справи про крадіжку коштів проекту "Стіна".

В Україні

  • Кабмін прийняв рішення про перенесення термінів переходу на цифрове мовлення із 30 червня 2017 року на 30 березня 2018 року. Монопольним власником каналів цифрового мовлення є компанія "Зеонбуд", яку пов'язують із "сім'єю" колишнього президента Януковича. Антимонопольний комітет так і не зміг позбавити її прав на мовлення. Терміни неодноразово переносили через непрозору форму власності монополіста.
  • Військовий прокурор Кравченко, державний обвинувач у судовому процесі про державну зраду колишнього президента Януковича, заявив, що лист Януковича президенту РФ Путіну із проханням про введення військ є документом ООН, що отриманий офіційними каналами. Кравченко повідомив, що на 15 серпня заплановано виступ в суді колишнього представника України при ООН Сергєєва, який підтвердить версію обвинувачення. Державний захисник Мешечек, призначений судом після виходу Януковича із процесу та відкликання ним адвокатів, повідомив, що не може зв'язатися із колишнім президентом.
  • Суд заарештував трьох підозрюваних у справі про розкрадання державних коштів проекту "Стіна" на кордоні з Росією. Глава НАБУ Ситник стверджує, що в ході розслідування справи буде пред'явлено нові підозри. Він анонсував створення нового підрозділу із розслідування корупції в оборонному секторі.
  • Протягом доби в різних кінцях України зафіксовано перестрілки із застосуванням вогнепальної зброї і бойових гранат. У Києві біля центрального залізничного вокзалу поранено двоє людей. У Полтаві на пляжі загинув чоловік, поранено дитину. В Одесі в кабіну поліцейського автомобіля невідомими кинуто гранату, після чого автомобіль було викрадено.
  • Експортери виставили на торги великий обсяг валюти, що дозволило НБУ купити $19 млн для поповнення золотовалютних резервів і зміцнити курс гривні: 25,69 ₴/$ (-0,03 грн), 30,14 ₴/€ (-0,03 грн) , 4,29 грн/10₽.

Війна

  • У ході бойових дій на Донбасі, за офіційними даними, унаслідок підриву на вибуховому пристрої загинув військовослужбовець, ще один – поранений під час супроводження місії ОБСЄ.

Україна й світ


  • У Криму засуджено на 1 рік 8 місяців виправних робіт кримського татарина Сулейманова у справі про "тероризм", за якою він проходив разом із двома громадянами України – колишніми військовослужбовцями Пановим та Захтеєм. Правозахисники назвали вирок Сулейманову частиною системних репресій російської влади проти кримських татар.
  • Український уряд має намір подати позов до суду Швейцарії про повернення $15 млн фінансових гарантій, конфіскованих Європейською мовною спілкою після заборони на в'їзд до України російській виконавиці, яка виступала в Криму.

No comments:

Post a Comment