July 31, 2017

30.05.2017: Гройсман оголосив про початок будівництва автотраси Львів–Миколаїв

Гройсман оголосив про початок будівництва автотраси Львів–Миколаїв
Гройсман оголосив про початок будівництва автотраси Львів–Миколаїв

Головні події і теми доби 30.05.2017 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Гройсман оголосив про початок будівництва автотраси Львів–Миколаїв.
  • Бойовики відпустили після тортур українську громадянку-інваліда.

В Україні

  • Прем'єр-міністр Гройсман оголосив про "початок будівництва" автодороги Львів–Миколаїв, яка за планом має пройти Тернополем, Вінницею та Одесою. Траса існує дуже давно, уряд вирішив виділити додаткове фінансування для її капітального ремонту.

Війна

  • У ході боїв на Донбасі, за офіційними даними, поранено 4 військовослужбовців.
  • Бойовики випустили українську громадянку Сурженко, яку утримували та катували протягом більше 2 тижнів. Прем'єр-міністр Гройсман заявив, що Україна підготувала звернення до міжнародних організацій і суди за фактом знущань над Сурженко.

Україна й світ

  • Віце-президент США Пенс заявив, що дії Росії в Україні, які дестабілізують ситуацію, і підтримка Росією Ірану та Північної Кореї – неприйнятні. За його словами, закон про санкції, прийнятий Конгресом, спрямовано на зміну поведінки керівництва РФ.
    Влада Росії висилає із країни 755 співробітників американських дипломатичних місій і представництв у відповідь на оголошення 2016 року персонами нон-грата 35 російських дипломатів і конфіскацію на території США резиденцій, які, за заявою американської контррозвідки, використовувалися РФ як шпигунські бази. Російський президент Путін заявив, що відносини між двома країнами погіршилися з вини США, і він не прогнозує покращення ситуації найближчим часом.
  • Президент РФ Путін підписав закон про регулювання користування мессенджерами й про кримінальну відповідальність за використання засобів обходу блокування заборонених сайтів.

No comments:

Post a Comment