December 25, 2016

24.12.2016: Перемир'я на Донбасі порушено бойовиками

Перемир'я на Донбасі порушено бойовиками
Перемир'я на Донбасі порушено бойовиками

Головні події і теми доби 24.12.2016 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Перемир'я на Донбасі порушено бойовиками.
  • НАБУ підтвердило оригінальність "чорної бухгалтерії" Партії регіонів.
  • Ізраїль скасував візит прем'єр-міністра Гройсмана.

В Україні

  • Київський НДІ судових експертиз МВС встановив, що підписи у "чорній бухгалтерії" Партії регіонів належать голові Центральної виборчої комісії Охендовському. Національне антикорупційне бюро підтверджує автентичність "чорної бухгалтерії".

Війна

  • Бойовики порушили перемир'я за півгодини після його оголошення. Протягом доби вони вели провокаційні обстріли позицій українських військ в околицях Маріуполя, в авдіївській промзоні та районі Світлодарська. За офіційними даними, із початку доби унаслідок обстрілів поранено військовослужбовця, за попередню добу ще одного – поранено та чотирьох – контужено.
    Як і раніше не працює Донецька фільтрувальна станція, пошкоджена внаслідок обстрілів. В Авдіївці та прилеглих населених пунктах відсутнє водопостачання.

Україна і світ

  • Візит до Ізраїлю прем'єр-міністра Гройсмана скасовано після голосування української делегації у Раді Безпеки ООН за резолюцію проти Ізраїлю.
  • Католики та протестанти відзначили Різдво.
  • Російський Пен-центр відхрестився від звернення письменників, які підписали звернення до президента РФ Путіна із проханням про помилування українського політв'язня режисера Сенцова.
  • Польська влада вимагає від Росії надати оригінал запису розмов екіпажу літака Ту-154 із польським керівництвом на борту, що розбився під Смоленськом. Польська громадськість вважає раніше передані Польщі записи фальсифікованими.

Тренди

  • Між Україною та Ізраїлем виник міжнародний скандал після голосування української делегації у Раді Безпеки за резолюцію проти зведення нових ізраїльських поселень на західному березі річки Йордан. Нейтральна позиція США дозволила прийняти резолюцію. Ізраїльська преса пише про те, що Україна проголосувала за резолюцію після дзвінка віце-президента США Байдена президенту Порошенку. Прем'єр-міністр Ізраїлю Нетаньяху скасував візит до країни прем'єр-міністра України Гройсмана, який був намічений на наступний тиждень.
Повний текст дайджесту доступний лише передплатникам. Оформіть будь ласка, підписку, натиснувши кнопку на боковій панелі.

No comments:

Post a Comment