November 28, 2016

27.11.2016: "Рух Нових сил" Саакашвілі провів мітинг у Києві

"Рух Нових сил" Саакашвілі провів мітинг у Києві
"Рух Нових сил" Саакашвілі провів мітинг у Києві

Головні події і теми дня 27.11.2016 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • "Рух Нових сил" Саакашвілі провів мітинг у Києві.
  • Президент Єврокомісії Юнкер не бачить підстав для зняття антиросійських санкцій.
  • Торецьк на межі гуманітарної катастрофи після обстрілів.

В Україні

  • У Києві відбувся мітинг "Руху Нових сил", очолюваного колишнім главою Одеської облдержадміністрації Саакашвілі.
  • Виконуючий обов'язки голови Національної телекомпанії Харченко попередив, що Україна може втратити право на проведення конкурсу "Євробачення-2017" через відставання від графіку підготовки. Рішення буде прийнято Європейською мовною спілкою 8 грудня.

Війна

  • У результаті обстрілу бойовиків 23 листопада пошкоджено магістральний водопровід, що живить Торецьк. Частина міста і прилеглих населених пунктів залишилися без опалення і водопостачання, ситуація близька до гуманітарної катастрофи. Під час бойових дій на Донбасі, за офіційними даними, поранено 3 військовослужбовців. На всій протяжності фронту від Донецька до Маріуполя зафіксовано загострення обстановки. Знову обстріляно бойовиками Станицю Луганську, визначну Тристоронньою контактною групою як ділянки для розведення військ.

Україна й світ

  • Кандидатом у президенти Франції від правої партії "Союз за народний рух", за результатами "праймеріз", став лояльний президентові РФ Путіну політик Фійон.
  • Глава Єврокомісії Юнкер не бачить підстав для скасування європейських санкцій проти Росії, проте вважає, що питання безпеки Європи має обговорюватися за участю РФ.
  • Українські літаки пожежної авіації взяли участь у гасінні лісових пожеж в Ізраїлі.

Тренди

  • Саакашвілі оголосив про створення нової партії на платформі критики існуючої влади і наполягає на проведенні позачергових виборів Верховної Ради. У суспільстві сформовано запит на системні зміни, тому партія Саакашвілі може отримати достатню кількість голосів на таких виборів. Однак попередня діяльність Саакашвілі і його соратників не привела до якихось істотних результатів. "Антикорупційні форуми", на яких було проголошено боротьбу з корупцією, припинилися з усуненням основного суперника президента - голови Народного фронту, колишнього прем'єр-міністра Яценюка. Саакашвілі неодноразово заявляв про те, що його метою є успіх президента Порошенка. Тому багато експертів не виключають варіанту використання партії Саакашвілі для боротьби з лідером "Батьківщини" Тимошенко і перетягування на себе частини протестного електорату в разі проведення позачергових парламентських виборів для забезпечення перемоги президентської політичної сили.
Повний текст дайджесту доступний лише передплатникам. Оформіть будь ласка, підписку, натиснувши кнопку на боковій панелі.

No comments:

Post a Comment