November 27, 2016

26.11.2016: В Україні - день пам'яті жертв Голодомору

В Україні - день пам'яті жертв Голодомору
В Україні - день пам'яті жертв Голодомору

Головні події і теми дня 26.11.2016 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • В Україні - день пам'яті жертв Голодомору.
  • ЄС вимагає відмови від заборони експорту деревини в обмін на кредит.
  • Розведення військ у Станиці Луганській знову зірвано.

В Україні

  • Україна вшанувала пам'ять жертв Голодомору. Президент Порошенко брав участь у панахиді в Меморіалі жертв Голодомору в Києві. Він заявив, що апологети заперечення Голодомору живуть "в основному в одній географічній точці" [Росії].
    Жалобні заходи провели представники української діаспори багатьох країн.
  • Міністр фінансів Данилишин стверджує, що Україна зараз не може обійтися без кредитів МВФ, а дискусію про відмову від них уважає непрофесійною і недоцільною.

Війна

  • За офіційними зведеннями, в зоні бойових дій на Донбасі поранено 5 військовослужбовців. Найбільша напруженість зберігається в околицях Маріуполя і Донецька, де бойовики застосовують важку артилерію. У Мар'їнці на розтяжці підірвався місцевий житель. У результаті артилерійського обстрілу бойовиків зруйновано водопровід, що забезпечує водопостачання Торецька. Розведення військ у Станиці Луганській, заплановане на 26 листопада, знову не відбулося через безперервні обстріли бойовиків.

Україна й світ

  • Єврокомісар із питань європейського діалогу Домбровскіс стверджує, що ЄС готовий надати ще один транш кредиту ( "макрофінансової допомоги") в обмін на відмову України від мораторію на експорт необробленої деревини. Єврочиновники стверджують, що заборона на вивіз деревини суперечить договору про зону вільної торгівлі в межах Угоди про асоціацію України та ЄС. Президент Порошенко на саміті Україна-ЄС у Брюсселі пообіцяв скасувати мораторій.
  • Голова Єврокомісії Юнкер уважає, що Європі слід утриматися від повчань Туреччини, яка приймає понад 3 мільйони мігрантів і біженців. Юнкер заявив про готовність продовжувати діалог із президентом Ердоганом, незважаючи на відмову турецької влади виконувати вимоги для країн-кандидатів у члени ЄС.

Тренди


  • "Захист іноземних інвесторів", який проголосила українська влада, насправді виявляється обманом і пропозицією "даху". На тих, хто намагається працювати поза "схемою", очікують серйозні неприємності, аж до знищення бізнесу. Черговим кричущим прикладом стало знищення виноградників французького винороба Лакарена в селі Шабо під Одесою.

No comments:

Post a Comment