November 20, 2016

19.11.2011: Саакашвілі оголосив про створення нової партії

Саакашвілі оголосив про створення нової партії
Саакашвілі оголосив про створення нової партії

Головні події і теми дня 19.11.2011 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Саакашвілі оголосив про створення нової партії.
  • ДемАльянс закликав Порошенка відмовитися від балотування на другий термін.
  • Адвокат Януковича вимагає його очної ставки з лідерами Майдану і Порошенком.

В Україні

  • Президент Порошенко створив військово-цивільні адміністрації в Золотому, Катеринівці і Зайцевому - населених пунктах Донецької і Луганської областей, розташованих у прифронтовій зоні.
  • Прес-секретар президента Цеголко повідомив, що Порошенко дав свідчення слідчим Генеральної прокуратури у справі про злочини режиму колишнього президента Януковича проти активістів Майдану.
  • Глава Спеціальної антикорупційної прокуратури Холодницький заявив про відсутність підписів американського громадянина Манафорта в отриманні грошей у матеріалах "чорної бухгалтерії" Партії регіонів. Проводиться перевірка за підозрою в отриманні грошей із чорної каси главою Центральної виборчої комісії Охендовським.
  • Колишній глава Одеської облдержадміністрації Саакашвілі оголосив про створення партії "Рух нових сил", установчий з'їзд якої відбудеться 27 листопада.
  • Відбувся з'їзд партії "Демократичний альянс", в ході якого було переобрано керівництво. Зі складу виключено депутатів Заліщук, Найєма і Лещенка. Співголовами партії стали Гацько та позафракційний депутат Верховної Ради Пташник, яку було виключено зі складу фракції "Самопоміч" після голосування за зміни до Конституції і надання особливого статусу "окремим районам Донецької і Луганської областей" (ОРДЛО). З'їзд закликав президента Порошенка відмовитися від балотування на другий термін і зосередитися на проведенні реформ.

Війна

  • За офіційними даними штабу антитерористичної операції, під час обстрілів під Троїцьким поранено військовослужбовця. В околицях Маріуполя не припиняються обстріли позицій українських військ бойовиками з важкої артилерії і танків.

Україна й світ

  • 24 листопада на саміті Україна-ЄС планується обговорення лібералізації візового режиму для українців, програми реформ і антикорупційних заходів в Україні, а також виконання Мінських угод. Крім того, будуть розглянуті питання імплементації Зони вільної торгівлі, співпраці в галузі енергетики, транспорту, безпеки та оборони і зовнішньополітичні відносини з Росією і Молдовою.
  • На нараді з безпеки в Канаді віце-прем'єр-міністр з євроінтеграції Клімпауш-Цинцадзе заявила, що Україна не може торгувати територіальною цілісністю заради нейтралітету і поставила собі за мету приєднання до НАТО. Країни ядерного клубу не можуть вимагати від інших відмови від ядерної зброї після того, як не виконано зобов'язання за Будапештським меморандумом.
  • На засіданні комісії з питань цивільного виміру безпеки Парламентської асамблеї НАТО оприлюднено доповідь "Дві війни України: Захист незалежності та впровадження реальних реформ", підготовлену на основі даних, що були надані проектом "ІнформНапалм", ОБСЄ та НАТО. Автори доповіді доводять, що Росія веде військову операцію на сході України у відповідь на прагнення України долучитися до євроатлантичного процесу під приводом захисту російськомовного населення. РФ порушила міжнародні угоди і Будапештський меморандум 1994 року. У доповіді також зроблено висновок, що головною проблемою України є системна корупція.

Тренди

  • Адвокат колишнього президента Януковича зажадав очної ставки з Порошенком та іншими лідерами Майдану. Під час подій на Майдані Яценюк, Тягнибок і Кличко неодноразово відвідували Адміністрацію президента для переговорів із Януковичем. Вимоги активістів про відмову від співпраці з режимом не виконувалися. Очна ставка може розкрити закулісні домовленості між Януковичем і опозиційними лідерами, що призведе до чергового політичного скандалу.
  • Саакашвілі звинуватив главу парламентської фракції Блоку Порошенко Гриніва в організації плану "Шатун" - фіктивних протестних акцій, з метою вимоги дострокових виборів під приводом захисту інтересів ошуканих вкладників і відмови від підвищення комунальних тарифів. Українське суспільство адекватно відреагувало на цю провокацію, громадські активісти не приєдналися до маніфестацій.
  • Глава Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Жебрівський заявив, що на відновлення і будівництво нової інфраструктури Донбасу потрібно близько $20 млрд. Жебрівський повідомив, що вже отримано від уряду 2,5 млрд грн, ще 300 млн - від Регіонального фонду розвитку. Кошти буде використано для ремонту мостів, будівництва лікарень, відновлення електро- та газопостачання, а також для закупівлі пічок- "буржуйок" для жителів Мар'їнки і Красногоровки.
    Міністр регіонального розвитку Зубко оцінив вартість відновлення інфраструктури в $15 млрд.
Повний текст дайджесту доступний лише передплатникам. Оформіть будь ласка, підписку, натиснувши кнопку на боковій панелі.

No comments:

Post a Comment