August 01, 2016

31.07.2016: Рівень корупції у країні з 2013 року не знизився

Рівень корупції у країні з 2013 року не знизився
Рівень корупції у країні з 2013 року не знизився

Головні події і теми дня 31.07.2016 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Рівень корупції у країні з 2013 року не знизився.
  • На Донбасі бойовики знову застосовують важку артилерію.
  • Трамп закликав поважати вибір "жителів Криму".

В Україні

  • Суд з обрання міри запобіжного заходу колишньому голові фракції Партії Регіонів у Верховній Раді Єфремовим відбудеться 1 серпня.

Війна

  • Ситуація на Донбасі знову загострилася. Бойовики масовано обстрілюють українські позиції із важкої артилерії в Мар'їнці, кількість зафіксованих випадків порушення режиму припинення продовжує зростати. У Пісках, промзоні Авдіївки, усією лінією фронту бойовики ведуть провокативні обстріли та розвідку боєм, активно застосовують безпілотнікі. За офіційними даними, унаслідок боїв поранено 4 військовослужбовців.
  • На засіданні виконкому Конгресу кримських татар у Туреччині їх лідер Джемілєв заявив, що Росія цілеспрямовано винищує кримськотатарський народ. За його словами, включення Криму до складу Південного федерального округу РФ має поширити міжнароднї санкції на весь цей округ.

Україна й світ

  • Кандидат у президенти США Трамп заявив в черговий раз, що більшість жителів Криму зробили свій вибір на користь Росії, і США зобов'язані це враховувати. Кандидат від Демократичної партії Клінтон звинуватила його в підтримці Путіна та його агресії. Колишній прем'єр-міністр Яценюк назвав цю заяву виходом за межі етичних і цивілізаційних принципів.
  • Туреччина шантажує ЄС виходом із угоди з обмеження міграції, якщо їй не буде надано безвізовий режим.
  • В Єревані підрозділи спецназу взяли штурмом будівлю полку патрульно-постової служби, яку з 17 липня утримували озброєні опозиціонери, що виступають за звільнення їхнього лідера Сефіляна та зміну президента й уряду.

Тренди

  • Відповідно до щорічного звіту Freedom House про розвиток демократії у посткомуністичних державах, Україна посідає 18 місце серед 29 країн. Рейтинг розраховують за 7 критеріями – якість виборного процесу, розвиток громадянського суспільства, свобода ЗМІ, рівень демократії в уряді та органах місцевого самоврядування, незалежність і робота системи правосуддя, рівень корупції. Головними проблемами України залишаються забезпечення верховенства права та високий рівень корупції, який, за оцінкою експертів Freedom House, не змінився із 2013 року. Лідерами рейтингу стали Естонія, Словенія та Латвія, останні позиції посідають Узбекистан, Таджикистан, Азербайджан і Білорусь.

No comments:

Post a Comment