May 08, 2016

07.05.2016: Уряд створює мобільні групи для контролю за митницею

Уряд створює мобільні групи для контролю за митницею
Уряд створює мобільні групи для контролю за митницею

Головні події і теми дня 07.05.2016 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Уряд створює мобільні групи для контролю за митницею.
  • Кримська влада посилюють репресії щодо кримських татар.

В Україні

  • Під час візиту до Львова глава уряду Гройсман заявив, що головними двигунами змін в Україні мають стати територіальні громади.
  • Президент Порошенко заявив, що Москаль залишається головою Закарпатської обласної державної адміністрації.
  • Прем'єр-міністр Гройсман і голова Державної фіскальної служби Насіров повідомили про створення нового міжвідомчого підрозділу з нагляду за митницею, який складатиметься із 20 мобільних груп.
  • Порошенко відкрив пам'ятник гетьману Мазепі в Полтаві. Мазепа, який брав участь у війні з Росією на стороні Швеції в ХVIII столітті, неоднозначно сприймається російськими істориками.

Війна

  • За офіційними даними, унаслідок підриву на вибуховому пристрої у Волноваському районі поранено троє військовослужбовців. Протягом доби бойовики здійснювали провокаційні обстріли позицій української армії у Станиці Луганській, в околицях Світлодарська, Авдіївки та на маріупольській ділянці фронту. Перед оголошеними на 9 травня військовими парадами в Донецьку та Луганську на лінії бойових дій спостерігається відносне затишшя.

Україна й світ

  • Росія провела випробування пуску крилатої ракети із підводного положення з нового дизель-електричного підводного човна "Старий Оскол", який буде переданий до складу Чорноморського флоту.
  • Більшість лідерів Республіканської партії відмовилися від підтримки мільярдера Трампа на майбутніх виборах президента США.
  • ЗМІ повідомляють, що послом США в Україні буде призначено колишнього помічника госсектретаря Іованович. Раніше вона була послом у Киргизстані та Вірменії. Чинний посол Пайетт буде направлений до Греції.
  • У столиці Польщі відбувся масовий антиурядовий мітинг, учасники якого вимагали від влади дотримання європейських стандартів у сфері державного управління. Президент Дуда та його партія намагаються отримати контроль над Конституційним судом і державними ЗМІ.

Тренди

  • У Криму окупаційна влада продовжує затримання й допити кримських татар. Черговий випадок стався в Євпаторії, де були затримані та допитані 25 осіб. На думку лідера Меджлісу Чубарова, українська влада відреагувала на процеси, що відбуваються на півострові, проте чітко сформульованої політики деокупації територій керівництво країни не запропонувало. Прокуратура не створила базу даних осіб, пов'язаних із репресіями проти інакомислячих і кримських татар, яка після звільнення півострова змогла б дати законодавчу базу для кримінального переслідування, хоча окремі справи щодо таких осіб відкрито та розслідуються.
  • Міністр із питань тимчасово окупованих територій Черниш заявив, що постачанням вугілля з окупованих територій займаються підприємства, зареєстровані в Україні, які платять податки та військовий збір до українського бюджету, тому проблем з їхнім функціонуванням немає. Деякі експерти підкреслюють, що обсяги податкових надходжень до бюджету від таких підприємств невеликі, на окупованій території вони мають свої "копії", які сплачують "податки" до бюджетів "республік", що означає фінансування тероризму.
  • Англійське видання The Economist склало рейтинг "кумівства", в якому Україна посіла 5-е місце, слідом за Росією, Малайзією, Філіппінами та Сінгапуром. Замикають список Японія, Південна Корея, Польща й Німеччина. За оцінками видання, мільярдери, близькі до влади, за останні 10 років змогли накопичити $2 трлн.

No comments:

Post a Comment