April 24, 2016

23.04.2016: Будівництво траси Одеса–Рені розпочнеться наприкінці травня

Будівництво траси Одеса–Рені розпочнеться наприкінці травня
Будівництво траси Одеса–Рені розпочнеться наприкінці травня

Головні події і теми дня 23.04.2016 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Будівництво траси Одеса–Рені розпочнеться наприкінці травня.
  • Пияцтво – одна з істотних причина небойових втрат армії на Донбасі.
  • Релігійним організаціям дозволено відкривати навчальні заклади.

В Україні

  • Президент Порошенко разом із прем'єр-міністром Гройсманом та головою Одеської обласної державної адміністрації Саакашвілі провів нараду щодо будівництва автошляху Одеса–Рені. Будівництво має розпочатися наприкінці травня.
  • Порошенко закликав священиків усіх православних конфесій об'єднається для створення єдиної помісної церкви. Він повідомив, що підписав закон, що дозволяє релігійним організаціям відкривати навчальні заклади. Також він дав доручення прискорити розробку положення про військових капеланів.

Війна

  • За офіційними даними, у ході бойових дій на Донбасі поранено двоє військовослужбовців. Оккупаціонная армія продовжує обстріл населених пунктів в околицях Донецька. Через обстріли закрито пішохідний пункт пропуску в Станиці Луганській, ще один пункт в Золотому не працює у зв'язку з відмовою бойовиків пропускати транспорт.

Україна й світ

  • Заступник генерального секретаря НАТО Вершбоу повідомив, що НАТО нарощуватиме підтримку своїх членів у Чорноморському регіоні – Румунії, Болгарії і Туреччини, а також країн, які зазнали російської агресії – Молдови, Грузії та України. За його словами, питання стримування російської агресії буде одним з основних на наступних самміті Альянсу у Варшаві, запланованому на липень.
  • Канцлер Німеччини Меркель вважає, що запровадження зони вільної торгівлі між США та ЄС дозволить створити мільйони робочих місць і встановити єдині високі стандарти якості, які стануть орієнтиром для всього світу.

Тренди

  • Пияцтво особового складу є однією з найважчих проблем на передовій. Незважаючи на заборону, військовослужбовцям продають спиртне повсюдно. У результаті армія зазнає небойових втрат. Зафіксовані випадки потрапляння п'яних бійців в полон. Однією із причин пияцтва спостерігачі вважають відсутність у військовослужбовців мотивації, оскільки вони мобілізовані для служби в "зоні проведення антитерористичної операції", яку влада України офіційно не називає війною.
  • Прем'єр-міністр Гройсман заявив про відсутність президентських амбіцій, що ще раз підтверджує його повну лояльність чинному президенту. На нараді з приводу будівництва автотраси в Одеській області він виглядав статистом, рішення озвучував президент.

No comments:

Post a Comment