February 07, 2016

06.02.2016 Україна: Головні теми доби - Заступник генпрокурора Касько вважає президента відповідальним за відсутність реформ у прокуратурі

Заступник генпрокурора Касько вважає президента відповідальним за відсутність реформ у прокуратурі
Касько вважає президента відповідальним за відсутність реформ у прокуратурі

Головні події і теми дня 06.02.2016 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Заступник генпрокурора Касько вважає президента відповідальним за відсутність реформ у прокуратурі.
  • Співачка Джамала перемогла у півфіналі національного відбору на Євробачення.
  • СБУ продемонструвала зброю, з якої убивали активістів Майдану.

В Україні

  • Заступник генерального прокурора Касько в інтерв'ю виданню "Ліга" розповів про причини відсутності результатів розслідування злочинів режиму колишнього президента Януковича та гальмування реформ в прокуратурі.

Київ

  • Окружний адміністративний суд заборонив Центральній виборчій комісії формувати виборчі комісії і здійснювати підготовку до виборів районних рад столиці, що призначені на 27 березня.

Війна

  • Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі все більше ускладнюється. За попередню добу поранено 11 військовослужбовців. Кількість обстрілів, у тому числі із важких озброєнь, досягла рівня серпня минулого року. Українська армія відкриває вогонь у відповідь на провокації бойовиків.
  • До Донецька доставлено 11 вантажівок гуманітарної допомоги від Червоного хреста.
  • Представник України на переговорах в Мінську пропонує провести наступну зустріч контактної групи після переговорів міністрів закордонних справ "нормандської четвірки" в Мюнхені 13 лютого. В "ДНР" заявили, що консультації відбудуться 12 лютого в режимі відеоконференції.
  • Українських громадян Криму – Сенцова та Кальченка, що засуджені російським судом, відправлено в колонію.

Україна та світ

  • Міністр закордонних справ Нідерландів Кундерс заявив, що уряд країни змушений буде врахувати результати референдуму щодо Угоди про асоціацію України та ЄС, який відбудеться в квітні. Попередні оцінки показують, що проти Угоди виступає близько половини опитаних. Деякі голландські ЗМІ вказують, що голосування проти Угоди надасть істотну підтримку РФ і проросійським бойовикам, що збили малайзійський авіалайнер над Донбасом.
  • Канцлер Німеччини Меркель вважає, що Шенгенська угода виявиться під загрозою, якщо зовнішні кордони Євросоюзу не буде надійно захищено. Всією Європою в суботу відбулися численні демонстрації проти біженців, у всіх країнах зростає кількість нападів на табори мігрантів. Уряд Австрії зажадав від Єврокомісії додаткових коштів на утримання біженців. Туреччина заявила, що не закриватиме кордон з Сирією для людей, які постраждали від режиму Асада та російських авіаударів.
  • Росія відкинула пропозицію США про взаємне скорочення ядерних арсеналів, обґрунтовуючи це розгортанням США системи протиракетної оборони, санкціями та відставанням в галузі звичайних озброєнь.
  • Міністр фінансів РФ Силуанов заявив, що за ціни на нафту нижче $30 країні доведеться витрачати кошти резервного фонду, якщо не буде скорочено бюджетні витрати.

Тренди


  • Заступник генерального прокурора Касько заявив, що процедура повернення коштів, викрадених Януковичем і чиновниками його режиму, займе не менше п'яти років, причому, судячи зі швидкості розслідування, процес затягнеться на триваліший термін. Заяви прем'єр-міністра Яценюка про повернення 40 млрд гривень цих активів Касько вважає необґрунтованими, до бюджету досі нічого не повернено. Арешт зарубіжних активів "сім'ї" він вважає заслугою колег з інших країн. За його словами, реформи, які проводив заступник генерального прокурора Сакварелідзе, заблоковані керівництвом відомства. Касько вважає, що політична відповідальність за призначення генерального прокурора та діяльність прокуратури лежать на президенті.

No comments:

Post a Comment