August 24, 2015

23.08.2015 Україна: Головні теми доби - День державного прапора України

День державного прапора України
День державного прапора України

Головні події і теми дня 23.08.2015 від інформаційного агентства Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • День державного прапора України.

В Україні

  • Україна відзначила день національного прапора. На церемонії святкування президент Порошенко закликав усі політичні сили до об'єднання.
  • Прем'єр-міністр Яценюк заявив, що дороги в Україні буде відремонтовано за рахунок акцизу з імпортних нафтопродуктів після ухвалення урядового законопроекту про формування дорожнього фонду. За словами міністра інфраструктури Пивоварського, цього року на ремонт доріг було витрачено 1,7 млрд грн, що становить усього 10 % від необхідної суми тільки на "ямковий" ремонт.

Війна

  • Бойовики продовжують обстрілювати позиції української армії і населені пункти в Донбасі з використанням важкої артилерії і РСЗВ. Як і раніше, гарячими точками залишаються околиці Донецька та маріупольський напрямок. За офіційними даними, у ході бойових дій загинув один український військовослужбовець, поранено – четверо.
    Росія продовжує перекидання військ і важкої техніки в Донбас. За повідомленнями з регіону, 23 серпня через Ровеньки пройшли три колони техніки.
    Розвідка та місцеві спостерігачі повідомляють, що підрозділи бойовиків виведено до передової і перебувають у стані бойової готовності. Найближчим часом можливе різке загострення конфлікту.

Україна та світ

  • Польський президент Дуда першу закордонну поїздку здійснив до Естонії. Президенти двох країн заявили, що безпека в регіоні, розглядуваному Росією як вразлива територія, може бути забезпечена зміною політики НАТО, у тому числі розміщенням нових військових баз Альянсу.
  • Естонія виступила з пропозицією про створення міжнародного суду для розслідування злочинів комунізму. Ідею підтримали вже сім країн – колишніх радянських республік і держав Варшавського договору.

Тренди

  • Європа не може впоратися з багаторазово зрослим останнім часом потоком біженців із Близького Сходу та Африки, більшість з яких – мусульмани. На думку експертів, активізація нелегальної міграції до країн Європи може бути ініційована мусульманськими екстремістами й Путіним для відволікання уваги ЄС від інших міжнародних проблем, зокрема, агресії Росії в Україні.

No comments:

Post a Comment