July 27, 2015

26.07.2015 Україна: Головні теми доби - У Чернігові відбулися довибори до Верховної Ради

У Чернігові відбулися довибори до Верховної Ради
У Чернігові відбулися довибори до Верховної Ради

Головні події і теми дня 26.07.2015 від інформаційного агентства Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • У Чернігові відбулися довибори до Верховної Ради.
  • Глава фракції "Воля народу" у Верховній Раді Єремєєв серйозно постраждав при падінні з коня.
  • Голова Конституційного суду Баулін потрапив в автомобільну аварію.
  • Знайдено мертвим начальника навчального центру полку "Азов" – майданівця Бабича.
  • Концерт російського репера Тіматі в Одесі скасовано.
В Україні
  • У Чернігові відбулися довибори до Верховної Ради по 205 виборчому округу. За офіційними даними, явка виборців становила близько третини від спискового складу. У метрових бюлетенях подано список із 127 кандидатів, 80 % яких не набрали жодного голосу. При проведенні екзитполів різними групами соціологів отримано діаметрально протилежні результати, що говорять про перемогу двох основних кандидатів. За повідомленнями МВС, великих порушень у процесі виборів не зареєстровано. Офіційні дані підрахунку майже двох третин голосів дають перемогу провладному кандидату Березенку.

Війна

  • У Щасті, незважаючи на спостерігачів ОБСЄ, бойовиками проведено танкову атаку на позиції української армії. Із важкого озброєння, яке давно мало бути відведено від лінії розмежування, ними атаковано та обстріляно позиції і населені пункти всією зоною конфлікту. За добу зафіксовано 84 боезіткнення, у тому числі, у безпосередній близькості від контрольно-пропускних пунктів, поранено троє українських військовослужбовців.

Україна та світ

  • НАТО скликає екстрене засідання щодо подій у Туреччині, де після теракту в прикордонному місті Суруч турецькі війська завдали ударів по позиціях бойовиків у Сирії. ЄС закликає владу країни до примирення з курдами.

Тренди

  • Експерти вважають, що в Чернігові випробувано більшість механізмів фальсифікації виборчого процесу, які буде застосовано на наступних виборах: підкуп виборців грошима і продуктами; підставні члени комісій; фіктивні кандидати зі схожими прізвищами; метрові бюлетені, в яких виборцю важко розібратися; екзитполи із заздалегідь відомим результатом; фотографування результатів голосування; "каруселі" і фальсифікація протоколів. При цьому законодавці й президент нічого не роблять для запобігання порушень шляхом внесення змін до виборчих законів.

No comments:

Post a Comment