July 26, 2014

Хроніка подій дня 25.07.2014 від інформаційного агентства "Дайджести і Аналітика Україна"

Українська армія підійшла до околиці Горлівки

В Україні

  • Верховна Рада відмовилася розглядати урядові та президенстські законопроекти про реорганізацію ГТС, про внесення змін до Податкового кодексу і про збільшення фінансування армії. Законопроекти щодо змін бюджету будуть розглянуті на позачерговому засіданні парламенту 31 липня, разом з питанням допуску на територію України поліцейських з Австралії і заявою про відставку прем'єр-міністра Яценюка.
    Президент Порошенко розраховує на продовження роботи з кабінетом міністрів України в його нинішньому складі
    На урядовому порталі опубліковано розпорядження кабінету міністрів про призначення віце-прем'єра Гройсмана виконуючим обов'язки прем'єр-міністра.
  • Нацрада з телебачення і радіомовлення заборонила трансляцію чотирьох російських телеканалів - РТР Планета, Росія-24, НТВ-Мир і ТВ-Центр-International. Ними зафіксовано розповсюдження неправдивої інформації про ситуацію в Україні, що суперечить законам України про інформацію, про телерадіомовлення та Європейській конвенції про транскордонне мовлення.
  • НБУ повнізіл курс гривні по відношенню до основних валют: 11,75 грн/$ (-7 коп), 15,83 грн/€ (-10 коп), 3,35 грн/10 руб.
  • Співробітники СБУ затримали і видворили з України кореспондента телекомпанії Russia Today громадянина Великобританії Філіпса. Йому заборонено в'їзд в країну на три роки.
  • За підсумками півріччя збиток Нафтогазу склав 51,6 млрд грн, що більш ніж на 30% вище, ніж показники минулого року, проте, з урахуванням курсової різниці збитки знизилися.
  • За повідомленням Держстату середня заробітна плата в Україні зменшилася більш ніж на 5% порівняно з попереднім роком. З урахуванням падіння курсу гривні, зменшення становить більше, ніж у півтора рази.


Київ

  • За повідомленням компанії "Київенерго" столицю можуть відключити від гарячого водопостачання на невизначений термін у зв'язку з припиненням поставок природного газу з Росії і скорочення реверсу з Європи.
  • У службу з надзвичайних ситуацій Києва продовжують масово надходити повідомлення про мінування громадських об'єктів. Поки що жодної вибухівки не виявлено, але люди з будівель евакуюються. За неправдиве повідомлення про мінування передбачено позбавлення волі строком до 8 років.


Театр військових дій

  • Українські війська висунулися до околиці Горлівки, яка є ключовим пунктом у системі оборони. У Горлівці зосереджені великі сили терористів; вони оголосили в місті загальну мобілізацію і ввели комендантську годину.
    Збройні сили Росії продовжують скоординовані з бойовиками обстріли позицій української армії зі свого боку кордону.
    Бойовики підірвали міст на стратегічній міждержавної трасі Донецьк - Ростов, в районі Шахтарська.
  • Бойовики не випускають з Тореза поїзд з особистими речами пасажирів, що загинули в катастрофі малайзійського авіалайнера, крім того, повинна бути перевірена інформація щодо додатково знайдених тіл загиблих - повідомив на брифінгу начальник служби з надзвичайних ситуацій України Бочковський.
  • Протягом усього дня терористи обстрілювали аеропрорт Донецька з установок "Град" і мінометів, розташованих в житлових кварталах. У різних районах міста було  чути вибухи і перестрілки, терористи замінували підстанцію, що живить залізничний вокзал і аеропорт.
    Луганська міськрада закликає жителів відмовитися від пересування по місту у зв'язку із загостренням ситуації.
  • Спікер РНБО Лисенко на брифінгу заявив, що за час проведення антитерористичної операції втрати української армії склали убитими 325, пораненими 1232 чоловіка.


Україна і світ


  • Воронезький суд залишив під вартою до кінця серпня українську льотчицю Надію Савченко, викрадену терористами в Луганській області та незаконно переміщену через кордон в Росію. На допиті в суді вона заявила, що російські спецслужби викрали її на території, контрольованій міжнародною терористичною організацією ЛНР і її зобов'язані повернути на батьківщину. Адвокат заявив, що рішення про її затримання буде оскаржено в ЄСПЛ.
    Росія планує етапувати Савченко в Москву, де проводиться слідство у справі.
  • Лідер Правого сектора Ярош зареєстрований в базі осіб, яких розшукує Інтерпол. МЗС України заявив, що не бачить підстав для видачі слідчим органам Росії свого громадянина, в той же час Росія не видає українському слідству співучасників і замовників масових вбивств на Майдані.
  • Група представників міністерства оборони США готується до приїзду в Україну для надання допомоги в побудові військової інфраструктури, - повідомив представник Пентагону Уоррен.
  • ФІФА в офіційній заяві виступила проти заклику до бойкоту чемпіонату світу з футболу в 2018 році в Росії, а також проти позбавлення її права на проведення змагань.
  • Газпром і компанія Фірташа Centragas Holdings приступили до процесу ліквідації спільного підприємства RosUkrEnergo, яке було замішано в гучних корупційних скандалах в Україні.

No comments:

Post a Comment