June 21, 2014

=== Українською ===

Хроніка подій дня 20.06.14 від ІА "Дайджести і Аналітика"

В Україні

  • Порошенко представив план врегулювання ситуації в Донбасі.
    Він складається з 15 пунктів і включає в себе створення буферної десятикілометровій зони на кордоні з Росією, амністію бойовиків, що не скоїли злочину, перевибори до місцевих органів влади і до парламенту, створення коридору для виведення найманців і роззброєння незаконних формувань.
  • Офіційний курс НБУ знижений на 0,5 коп до рівня 11,85 грн/$.
    На міжбанку долар котирувався в діапазоні 11,80-11,98 грн/$.
  • Верховна Рада наступного разу збереться 1 липня.
    Про це повідомив заступник спікера Кошулинський, закриваючи засідання парламенту. Депутати в цей період повинні працювати в округах і комісіях.
  • Обрана глава Ради суддів. Їй стала суддя Верховного Суду Валентина Симоненко.
    У п'ятницю було проведено з'їзд суддів, який обрав новий склад Ради.
    Секретарем Ради обрано суддю Апеляційного суду Хмельницької області Анатолія Марцинкевича. На з'їзд суддів спробували потрапити кілька десятків активістів Майдану, але вони були зупинені міліцією.

Київ

  • У Києві з 1 липня ціна холодного водопостачання виросте в 2 рази.
    Національна комісія з регулювання у сфері комунальних услугустановіла нові тарифи на водопостачання та водовідведення (каналізацію). Загальний тариф на холодну воду складе 6,22 грн за 1 м3, тоді як раніше він становив 3,18 грн за м3.

Театр військових дій

  • Порошенко віддав наказ про припинення вогню в зоні бойових дій в Донбасі з 22:00 20 червня.
    У разі нападу терористів частинам наказано відкривати у відповідь вогонь. Термін припинення бойових дій - до 10:00 27 червня.
  • По Донецькій та Луганській областях безперешкодно переміщаються колони військової техніки, яка належить російській армії.
    Незважаючи на заяву Міністерства оборони про перекриття кордону, колони військових камазов з причепами та танки перетнули кордон в Луганській обоасті і проїхали до Горлівки та Артемівська (Донецька область).
  • Ціна електроенергії для Криму встановлена ​​в $ 100/Мвт-ч, що на 25 доларів більше, ніж ціна, за якою вона поставляється до Європи.
    Ця ціна встановлена ​​в результаті тривалих переговорів і є "політичною" і буде діяти з 1 червня по 31 грудня 2014, заявив один з чиновників невизнаного кримського уряду
  • У Донецькій області погіршується постачання населення питною водою.
    Подача води скорочена через пошкодження насосної станції на каналі Сіверський Донець-Донбас. У Волноваському районі ситуація близька до критичної. Бойовики не дають відновити водопостачання, обстрілюючи ремонтні бригади.
  • Тривають бої в районі Красного Лиману.
    Звільнено місто Сіверськ, в ході боїв загинуло 13 і поранено 25 українських десантників. ЗахопленіБРДМ і Камаз, обладнаний кулеметом, які  належать збройним силам РФ.
  • Порошенко підписав указ про присвоєння звання "Герой України" трьом військовим - учасникам антитерористичної операції, у тому числі загиблому генерал-майору Кульчицькому.

У світі

  • Єврокомісія підготувала стратегію енергетичної безпеки ЄС.
    У ній, зокрема, йдеться про те, що в Європі дуже багато нафтопереробних потужностей належать Росії і необхідно підтримувати конкуренцію в цій галузі, щоб уникнути залежності від поставок російської нафти.
  • США включили в список на санкції терористів і чиновників з Криму та Донбасу.
    Це Пушілін, Болотов, Гіркин, Пономарьов, Пургин, "президент Новоросії" Кауров і губернатор Севастополя Меняйло.
  • За заявою Держдепартаменту США, Росія концентрує на своєму кордоні з Україною військову техніку, яку передає терористам в Донбасі.
    Представник Держдепартаменту США Псакі повідомила, що кількість військових на кордоні збільшилася на декілька тисяч чоловік. Секретар Путіна Пєсков в своєму повідомленні спробував спростувати дану інформацію, однак США володіють незаперечними фактами збільшення військової присутності РФ.
  • Переговори шестірки міжнародних посередників (Росії, Великобританії, Німеччини, Китаю, США, Франції) з Іраном з питань скасування іранської ядерної програми завершилися безрезультатно.
    Наступний раунд переговорів запланований на 2 липня. Метою переговорів є отримання гарантій від Ірану про повну відмову від виробництва ядерної зброї.
Китай запустив кампанію проти тероризму і насильства в мережі Інтернет.
Пекін вже здійснює жорсткий контроль за інтернетом. Сайти, які визнані підривними, негайно блокуються, а політично двозначні коментарі видаляються.

No comments:

Post a Comment