October 10, 2021

09.10.2021: Засідання комісії з виборів глави САП зірвано

Засідання комісії з виборів глави САП зірвано

  • Засідання комісії з виборів глави САП зірвано.

В Україні

  • У суботу засідання комісії з виборів глави Спеціалізованої антикорупційної прокуратури було зірвано через брак кворуму. Керівник громадської організації «Центр протидії корупції«Шабунін стверджує, що роботу комісії торпедують її члени, яких контролює Офіс президента. Президент Зеленський закликав членів комісії виконати свій обов’язок. Посольства США та ЄС в Україні висловили розчарування зривом роботи комісії та наполягають на негайному відновленні роботи. Глава САП Холодницький подав у відставку  торік у серпні, дотепер керівника відомства так і не призначено.
  • Біля вілли колишнього президента Порошенка в Козині відбулися два мітинги – його противників та прихильників. Противники Порошенко спробували прорватися на територію його маєтку, поліція їх зупинила.
  • За твердженням депутатки Янченко – співмешканки депутата Полякова, який помер у таксі в п’ятницю, токсикологічна експертиза підтвердила його отруєння наркотиком метадоном, який було підмішано в спиртне.
  • У вересні Держказначейство відшкодувало з бюджету експортерам ПДВ на суму 14,2 млрд грн. Це найбільша сума з початку року. З них 1,5 млрд грн отримав агрохолдинг «Нібулон». 4 компанії з першої п’ятірки – з галузі металургії та торгівлі металургійною сировиною. Майже 2 млрд грн отримали «Дніпровський меткомбінат» та «Запоріжсталь», що входять до холдингу «Метінвест» олігарха Ахметова, «Полюс трейдинг» донецького бізнесмена Кия – 0,65 млрд грн, «Полтавський ГЗК«Жеваго – 0,65 млрд грн.

Пандемія коронавірусу

  • В Україні в суботу зроблено 67 тис. тестів на коронавірус – у півтора раза менше, ніж у п’ятницю. Відповідно, зменшилася кількість зареєстрованих випадків інфікування – до 11,3 тис. Одужали 2,6 тис. хворих, померли – 162. Вакциновано 67 тис. громадян. У світі, за даними сайту Worldometers, підтверджено тестами 350 тис. випадків зараження, померли 5,5 тис. хворих.
    У Римі відбулися багатотисячні маніфестації противників «зелених паспортів», які є обов’язковими для допуску до роботи. У країні вакциновано однією або двома дозами майже 80 % населення. У багатьох містах Франції також пройшли мітинги проти «санітарних пропусків». Міністерство внутрішніх справ країни стверджує, що кількість протестувальників скорочується тиждень від тижня.

Війна

  • Окупаційні війська протягом доби вели обстріл українських позицій та населених пунктів усією лінією фронту на Донбасі, із застосуванням мінометів тощо. Під обстріл потрапили оборонці Водяного поблизу азовського узбережжя, Красногорівки в околицях Донецька, Майорська на північ від Горлівки, Новолуганського на Світлодарському водосховищі, а також у Луганській обл. – Новозванівки в околицях Попасній та Золотого – у районі ділянки розведення військ. За зведенням штабу операції об’єднаних сил, під час бойових дій українська армія втрат не зазнала.

Україна та світ

  • 136 країн та юрисдикцій, Україна тощо, домовилися запровадити ставку податків для міжнародних корпорацій на рівні не менш ніж 15 %. На думку низки експертів, це призведе до підвищення вартості продукції та послуг цих компаній в усьому світу, оскільки податкові виплати буде закладено до собівартості.
  • Російська влада визнала «іноземними агентами» «Радіо Свобода» та групу журналістів-розслідувачів Bellingcat.

 

No comments:

Post a Comment