August 15, 2021

14.08.2021: Під Офісом президента відбулася акція протесту проти капітуляції

Під Офісом президента відбулася акція протесту проти капітуляції

  • Під Офісом президента відбулася акція протесту проти капітуляції.
  • Міненерго до Дня незалежності виплатить шахтарям зарплатні борги за 5 місяців.

В Україні

  • У Києві під Офісом президента та будинком, де раніше проживав президент Зеленський, відбулися масові маніфестації проти капітуляції. Учасники вимагали звільнення затриманих поліцією членів "Національного корпусу" і протестували проти кулуарних домовленостей про можливе здавання національних інтересів Зеленським та його оточенням. За оцінкою поліції, в акції взяли участь понад 5 тис. осіб. Біля Офісу президента сталися зіткнення із застосуванням газових балончиків, маніфестанти кидали в поліціянтів петарди й шини. Під час акції було побито журналіста, протестувальники змусили його видалити їхні фото.
  • Президент Зеленський зобов'язав указом надавати копію сертифіката про володіння українською мовою кандидатів на посади керівників держадміністрацій усіх рівнів.
  • Після різких заяв шахтарів про готовність до протестів у разі невиплати зарплати, Міненерго направило на погашення боргу 653 млн грн, які мають надійти на підприємства з початку тижня.

Пандемія коронавірусу

  • У суботу в Україні скоротилося тестування на коронавірус, відповідно зменшилася кількість зареєстрованих випадків зараження. Упродовж доби зроблено 30,8 тис. тестів, виявлено 695 інфікованих, померли – 17 хворих, одужали – 238, вакциновано 76 тис. осіб. У світі, за даними сайту Worldometers, зареєстровано 567 тис. випадків зараження, померли 8,7 тис. хворих. У всіх великих містах Франції відбулися масові акції протесту проти примусової вакцинації та "паспортів здоров'я", у яких, за консервативними оцінками, узяли участь понад 200 тис. людей. Уряд Нідерландів вирішив відкрити навчальні заклади з початку нового навчального року, проте ресторани, бари та нічні клуби не працюють. Молдова знову частково обмежила роботу закладів культури та громадського харчування. Влада Ірану оголосила "локдаун" на тиждень.

Війна

  • Штаб операції об'єднаних сил не зафіксував порушень режиму припинення вогню впродовж доби, втрат серед українських військовослужбовців немає.

 

No comments:

Post a Comment