August 08, 2021

07.08.2021: Окупанти вбили ще одного українського бійця на Донбасі

Окупанти вбили ще одного українського бійця на Донбасі

  • Окупанти вбили ще одного українського бійця на Донбасі.
  • Україна в Токіо здобула  більше медалей, ніж на попередній Олімпіаді.
  • Нацкорпус протестував проти арешту членів організації, яких звинувачують у рекеті.

В Україні

  • Радник президента з економічних питань Устенко заявив, що допомогу від МВФ у розмірі $2,7 млрд влада планує розділити на 3 частини. Одна частина піде на поповнення золото-валютних резервів, другу – буде використано в цього року, а залишок – у наступному "для стимулювання економічного розвитку в країні".
  • Шевченківський суд Києва відправив під арешт 7 підозрюваних за фактами рекету в Харкові, зокрема, чинних співробітників правоохоронних органів та членів організації "Національний корпус". Під будівлею суду відбулася акція протесту, у якій узяли участь приблизно 3 тис. осіб. Представники "Нацкорпусу" звинуватили президента й чиновників його Офісу в переслідуванні ветеранів та пообіцяли провести численні акції протесту наступного тижня.

Пандемія коронавірусу

  • За даними Міністерства охорони здоров'я, протягом доби в країні зроблено 33 тис. тестів на коронавірус, виявлено зараження 619 осіб, одужали 235 хворих, померли – 10, вакциновано різними препаратами 79 тис. громадян. Головний санлікар Кузін стверджує, що серед інфікованих штамом "дельта" "98–99 %" важких хворих – невакциновані. Він заявив, що до кінця року українська влада законтрактувала ще 17 млн ​​доз вакцини Comirnaty від Pfizer. Кузін рекомендує скоротити термін між введенням між першим та другим щепленням із 28 до 14 днів. Він також порадив вакцинуватися і громадянам, що вже перехворіли на коронавірус, оскільки, за його твердженням, після 6 місяців антитіла проти вірусу вже зникають.
    У світі зафіксовано 570 тис. випадків інфікування, померли 9 тис. хворих. У Франції відбулися масові акції протесту проти "сертифікатів вакцинації" та примусових щеплень для лікарів і працівників соцслужб. Іспанське видання EL CORREO DE ESPAÑA зробила запити до 87 урядових установ та медичних центрів в усьому світу, до CDC США й МОЗ України тощо, з проханням підтвердити виділення вірусу SARS-CoV–2 згідно з затвердженими методиками. Жодна з організацій не змогла представити підтвердження існування вірусу та його штамів.

Війна

  • Армія на Донбасі знову зазнала втрат. Унаслідок обстрілу з протитанкового ракетного комплексу в Пісках на околиці Донецька, одного вояка вбито, ще 2 – поранено. Перестрілки та вогневі контакти сталися неподалік – у Невельському, а також у Шумах у районі Горлівки, і на півночі Луганської області – у Кримському неподалік від траси Р-66 та в Золотому поруч із ділянкою розведення військ.

Україна та світ

  • На Олімпіаді в Токіо Україна здобула ще 2 бронзових медалі – в артистичному плаванні і стрибках у висоту в жінок, а також у жіночому велоспринті.

 

No comments:

Post a Comment