July 21, 2021

20.07.2021: Козак залякує Україну катастрофою в разі спроби звільнення Донбасу

Козак залякує Україну катастрофою в разі спроби звільнення Донбасу

  • Козак залякує Україну катастрофою в разі спроби звільнення Донбасу.
  • Росія видала мешканцям ОРДЛО понад 600 тис. паспортів.
  • МОЗ дозволив вакцинуватися всім охочим.

В Україні

  • На позачерговому засіданні Верховної Ради були присутні менше ніж 100 депутатів. Це не завадило відкрити сесію заст. глави парламенту Стефанчуку. За браком кворуму депутати провалили постанови про скасування голосувань щодо законів про судову реформу та реорганізацію Укроборонпрому.
  • Фонд держмайна запустив сайт з оренди об'єктів нерухомості, власником яких є держава, із зазначенням інформації про орендарів та вартості оренди.
  • Пресслужба Нафтогазу повідомила, що компанія надає послуги "постачальника останньої надії" понад 600 тис. споживачів.
  • Віцепрем'єр-міністр Любченко оцінив тіньовий ринок праці в країні в 500 млрд грн на рік. За його словами 1 офіційно оформлений працівник містить своїми податками ще 2 нелегальних. Міністр розвитку громад та територій Чернишов заявив, що за кордоном працюють приблизно 3 млн працездатних громадян.
  • У Рівному сталася велика екологічна аварія на підприємстві "Рівнеазот". Через розгерметизацію місткості з азотною кислотою в повітря було викинуто великий обсяг вкрай токсичного оксиду азоту. Представники Держслужби з надзвичайних ситуацій оголосили, що концентрація отруйних речовин не є суттєвою та заперечують загрозу населенню та довкіллю.
  • З Нацбанку звільняється ще один топчиновник – директор департаменту виїзних перевірок Новіков. Глава регулятора Шевченко назвав звільнення піар-кампанією, метою якої є політичний тиск на НБУ.
  • Мінфін розмістив держоблігації на суму 7,1 млрд грн в еквіваленті. Майже весь обсяг продажів припав на 1- та 2-річні гривневі ОВДП. Серед покупців практично не було нерезидентів, тому вони не продавали валюту на міжбанку. Котирування прийшли до рівноваги без участі НБУ. Курс на середу встановлено на позначці 27,22 ₴/$ (+0,01 грн), 32,03 ₴/€, 3,65 ₴/10 руб (+0,01 грн). Виторг від продажу ОВДП знову не покриє погашення та обслуговування облігацій, які було емітовано раніше – у середу Мінфін мусить виплатити за ними приблизно 17 млрд грн, кошти, яких бракує, знову будуть взяті з бюджету.

Пандемія коронавірусу

  • МОЗ оголосило про початок 5-го етапу кампанії вакцинації, під час якого щеплення можуть дістати всі охочі громадяни без обмежень у найближчому пункті щеплень або в центрі масової вакцинації. Через це з додатка "Дія" видалено електронну чергу на вакцинацію. Експерти Національної академії наук не виключили вибухового зростання захворюваності через поширення нового штаму "дельта". У країні впродовж доби зафіксовано 655 випадків зараження на коронавірус, померли 13 хворих, одужали – 577, вакциновано 100 тис. осіб. Ще 6 країн Європи готуються відкрити кордони для туристів з України. До деяких із них під час в'їзду не потрібно буде навіть наявності тесту.
    У світі підтверджено тестами 510 тис. випадків інфікування, померли 8,3 тис. людей. Організатори Олімпійських ігор у Токіо не виключають їхнього скасування в разі сплеску захворюваності серед спортсменів. Чиновники Всесвітньої організації охорони здоров'я заявляють, що світ усе більше віддаляється від завершення пандемії коронавірусу насамперед через нестачу вакцин.

Війна

  • На Донбасі – знову загострення. Окупанти здійснюють обстріли позицій українських військ із мінометів, гармат БМП, стрілецької зброї та гранатометів. Перестрілки та вогневі контакти сталися у Водяному на приморській ділянці фронту, у Гранітному та Старогнатівці на схід від Волновахи, у Мар'їнці, Пісках та Авдіївці в районі Донецька, у Зайцевому в околицях Горлівки. Головне управління розвідки Міноборони зафіксувало зростання активності ворожих снайперів та розвідувальних підрозділів окупантів. За офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, під час бойових дій поранено українського військовослужбовця.

Україна та світ

  • За інформацією американських ЗМІ, адміністрація президента Байдена закликала Україну утриматися від критики її угоди з Німеччиною щодо "Північному потоку-2", оскільки публічні виступи можуть завдати шкоди двостороннім відносинам Вашингтона та Києва. Американські чиновники нібито мають намір знизити ризики для України від введення газопроводу в експлуатацію. Українські офіційні особи й надалі наполягають на тому, що санкції все ще можуть зупинити проєкт.
  • Заст. глави Адміністрації російського президента Козак заявив, що Росія не буде стояти осторонь, якщо на Донбасі "заправлятимуть балом націоналісти", які "влаштовують силові акції на вулицях Києва", Козак погрожує катастрофічними наслідками для України в разі спроби завершити конфлікт у військовий спосіб.
    За даними російських офіційних джерел, громадянство РФ набули вже понад 600 тис. мешканців ОРДЛО. Центральна виборча комісія РФ оголосила, що "нові громадяни" можуть проголосувати в онлайн-режимі на виборах до Держдуми у вересні.

Тренди

  • За словами глави партії "Слуга народу" Корнієнко до майбутнього "реєстру олігархів" можуть потрапити п'ять депутатів Верховної Ради.

 

No comments:

Post a Comment