July 18, 2021

17.07.2021: Зеленський у соцмережах не згадав, що авіалайнер MH17 було збито російською ракетою

Зеленський у соцмережах не згадав, що авіалайнер MH17 було збито російською ракетою

  • Зеленський у соцмережах не згадав, що авіалайнер MH17 було збито російською ракетою.
  • Монастирський планує виділити зі МВС Національну гвардію та Прикордонну службу.

В Україні

  • Українські користувачі соцмереж обурилися повідомленнями президента Зеленського з приводу річниці знищення малайзійського авіалайнера MH17 в небі над Донбасом. У Twitter і Instagram він не згадав про те, що літак було збито ракетою російського ЗРК "Бук", що вже встановила міжнародна група розслідувачів під час підготовки до суду в Гаазі. Водночас на президентському сайті інформацію викладено повністю – із зазначенням Росії, як винуватця катастрофи. Зеленський закликав російську владу до співпраці зі слідством. Представники Офісу президента пояснили брак інформації про провину Росії "специфікою соцмереж".
  • Міненерго планує впровадити продаж усієї електроенергії підприємствами всіх форм власності через Українську енергетичну біржу, для чого аукціонному комітету потрібно внести зміни в правила торгівлі.

Київ

  • Влада столиці заборонила купання на всіх столичних пляжах через потенційний ризик для здоров'я через активне цвітіння синьо-зелених водоростей.

Пандемія коронавірусу

  • За даними українського МОЗ, у суботу в країні зафіксовано 299 випадків зараження, померли 8 хворих, одужали – 241, зроблено 50,4 тис. щеплень. Чиновники заявили, що під час наступної хвилі епідемії припускають вакцинацію дітей проти коронавірусу для виїзду за кордон за рекомендацією лікарів.
    У світі підтверджено тестами 484 тис. випадків, померли 7,2 тис. хворих. Серед іноземних учасників та організаторів Олімпіади в Токіо виявлено інфікованих осіб.

Війна

  • На Донбасі тривають бої на південній ділянці фронту в Донецькій області – у Широкиному, Водяному, Павлополі, Чермалику, Старогнатівці. Окупанти ведуть обстріли з важкої артилерії та мінометів, а також гармат БМП. Бойові зіткнення та перестрілки сталися також у Пісках на околиці Донецька та в Луганській області – у Новозванівці в околицях Попасної. Унаслідок обстрілів поранено 2 українських військовослужбовців.

Україна та світ

  • Прессекретар президента Никифоров повідомив, що візит Зеленського до Вашингтону може бути перенесено на серпень.

Тренди

  • Колишня прессекретарка президента Мендель буде вести відеоблог у програмі "Велика деолігархізація" на телеканалі олігарха Ахметова "Україна 24".
  • За словами глави парламентської фракції "Слуга народу" Арахамії, новопризначений міністр внутрішніх Монастирський протягом місяця планує провести аудит міністерства та підготувати план його поділу з виведенням із підпорядкування Національної гвардії, Державної прикордонної служби та (можливо) Міграційної служби. Його попередник Аваков був категорично проти такого поділу, на якому оточення Зеленського наполягає з моменту обрання його президентом.

 

No comments:

Post a Comment