July 08, 2021

07.07.2021: НКРЕКП передала місцевій владі повноваження щодо призначення тарифів на опалення

НКРЕКП передала місцевій владі повноваження щодо призначення тарифів на опалення

  • НКРЕКП передала місцевій владі повноваження щодо призначення тарифів на опалення.
  • Помічник генсека НАТО заявив, що для вступу України до Альянсу ПДЧ недостатньо.
  • Арахамія заявив про збіг принципів "Слуги народу" та Компартії Китаю.

В Україні

  • Прем'єр-міністр Шмигаль повідомив, що протягом 6 днів після відкриття ринку землі було укладено 322 угоди купівлі-продажу.
    Кабмін дозволив йти в декретну відпустку після народження дитини батькам та іншим членам родини.
    Ліцензування пенсійних фондів у системі накопичувального страхування здійснюватиме Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку.
    Міністерство освіти та науки повідомило про виділення коштів для закупівлі криголама для українських антарктичних експедицій.
  • Держслужба спецзв'язку стверджує, що падіння сайтів президента та спецслужб було спричинено кібератакою на інтернет-провайдера, на майданчику якого розміщено сервери держструктур.
  • За даними "Украероруху", авіатрафік у небі над Україною поступово зростає і вже сягнув 60 % рівня до моменту початку пандемії.
  • Наглядова рада Нафтогазу не розглянула питання щодо зняття з посади глави компанії Вітренка через рішення Окружного адмінсуду Києва.
  • За даними компанії "Оператор ГТС України", видобуток газу в країні за рік скоротився на 4 % — до 9,7 млрд м³.
  • Укрзалізниця з 1 вересня підвищує тарифи на вантажні перевезення. За твердженням чиновників, вони не змінювалися з 2019 р, проте різко зросла вартість пального, витратних матеріалів та складників. Це підвищення нібито дасть змогу компанії до кінця року одержати додатково 10 млрд грн. З 1 липня на 10 % підвищено ставки та оклади працівникам компанії, що одержують менш ніж 30 тис. грн на місяць.
  • Господарський суд Дніпропетровської обл. визнав банкрутом підприємство "Богдан Моторс", власником якого є бізнес-партнер попереднього президента, колишній заст. секретаря РНБО Гладковський.
    Печерський суд Києва подовжив до 6 місяців термін розслідування за підозрою в державній зраді глави політради партії "Опозиційна платформа — За життя" Медведчука та його соратника Козака. Цей же суд заарештував главу правління заводу "Кузня на Рибальському" Шандру на 2 місяці з правом внесення застави 443 млн грн. за звинуваченням у змові для постачання Збройним силам неякісної техніки — бойових катерів та автомобілів швидкої допомоги. Колишнього міністра транспорту та зв'язку Рудьковського випущено із СІЗО під домашній арешт. Прокуратура звинувачує його у викраденні директора компанії "Нафтогазвидобування", депутата від президентської партії Семінського.
  • Нацкомісія з регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг передала місцевій владі право регулювання тарифів на опалення та гарячу воду.
  • Міністр економіки Любченко повідомив, що у Вашингтоні тривають переговори міністра фінансів Марченка з керівництвом МВФ. Любченко висловив обережну надію на одержання одного-двох траншів у $700 млн кожен, оскільки, за його словами, Україна виконала всі вимоги Фонду. Чиновник заявив, що неотримання цих коштів не скоїть критичних проблем для уряду. Більшість експертів скептично оцінюють перспективу надання Україні навіть одного траншу. Любченко прогнозує зростання ВВП у 2021 році на рівні 4 %, за інфляції не більше, ніж 8 %.
  • НБУ оголосив про плани зміни дизайну монет номіналом 1 та 2 грн через масові скарги літніх та слабозорих громадян
  • На міжбанку йде активна торгівля, обсяг торгів у середу був на середньому рівні. Пропозиція валюти практично збігається з попитом, тому у втручанні НБУ потреби не було. Основні продавці валюти — агрохолдинги, купують її переважним чином нерезиденти під виведення дивідендів за кордон. На четвер курс встановлено на позначці 27,30 ₴/$ (+0,05 грн), 32,29 ₴/€ (+0,03 грн), 3,68 ₴/10 руб (-0,03 грн).

Пандемія коронавірусу

  • Упродовж доби в Україні було проведено 104 тис. щеплень від коронавірусу. Зроблено 41 тис. тестів, виявлено 617 випадків інфікування, одужали — 872 хворих, померли — 23. Уряд Данії надасть Україні 0,5 млн доз вакцини. У світі темпи поширення інфекції не змінилися — зафіксовано 457 тис. випадків зараження, померли 8,4 тис. осіб. Глава Всесвітньої організації охорони здоров'я Гебреєсус заявив, що нові штами коронавірусу поки перемагають вакцини через несправедливий розподіл між країнами.

Війна

  • Усією лінією фронту на Донбасі поновилися бої місцевого значення із застосуванням мінометів, Перестрілки та вогневі контакти сталися в Старогнатівці на схід від Волновахи, у Невельському, Пісках, Опитному та Авдіївці в околицях Донецька, у Луганському в районі водосховища, на півночі Луганської області — у Причепилівці та Новозванівці, а також у Золотому неподалік від ділянки розведення військ. За зведенням штабу операції об'єднаних сил, унаслідок обстрілу дістав осколкове поранення український боєць.
    Відбулися переговори тристоронньої контактної групи з урегулювання на Донбасі, Українська делегація заявила, що Росія блокує обговорення розмінування та відкриття КПВВ на окуповану територію.

Україна та світ

  • Транспортно-десантний корабель ВМС США Yuma прямує до Чорного моря для участі в навчаннях із партнерами та союзниками з НАТО. Росія підняла в повітря над Чорним морем винищувачі, які стежили за польотом американського розвідувального літака Poseidon над нейтральними водами.
  • Президент Зеленський у виступі на конференції щодо реформ в Україні висловив надію на допомогу США в завершенні війни на Донбасі через включення їх у переговори в "нормандському форматі". Міністр закордонних справ Угорщини Сіярто знову заявив про порушення прав угорської нацменшини в галузях науки та освіти та погрожує й надалі блокувати євроатлантичні ініціативи України.
  • Спецпредставник генерального секретаря НАТО Аппатурай заявив, що Плану дій щодо членства недостатньо для приймання країни до Альянсу, оскільки рішення ухвалюватимуть усі учасники на підставі консенсусу.
  • Компанія "Оператор ГТС України" повідомила, що протягом останніх місяців Газпром не збільшує обсяги прокачування газу до Європи, як це було в минулі роки. Підземні сховища ЄС заповнено газом менш ніж наполовину.

Тренди

  • Глава парламентської фракції "Слуга народу" Арахамія заявив, що партія має намір перейняти досвід Компартії Китаю в управлінні економікою та розбудові держави. За його словами, основні принципи партій збігаються, й обидві вони "служать народові".

No comments:

Post a Comment