June 27, 2021

26.06.2021: У системі платежів Приватбанку стався масштабний збій

У системі платежів Приватбанку стався масштабний збій

  • У системі платежів Приватбанку стався масштабний збій.

  • КМДА не допустила до конкурсу 22 з 35 компаній-перевізників.

В Україні

  • Приватбанк повідомив про великий збій у системі платежів – у низки клієнтів було повторно списано кошти з рахунків та карт.
    Керівництво банку повідомило, що ключі електронного підпису видаватимуться тільки приватним особам, а підприємців та юридичних осіб буде примусово переведено на ідентифікацію зі SmartID.

Київ

  • У Києві відбувся конкурс на обслуговування автобусних маршрутів, на який адміністрація не допустила 22 зі 35 компаній-перевізників, транспортні засоби яких, за твердженням чиновників, не відповідають новим вимогам.

Пандемія коронавірусу

  • За даними Міністерства охорони здоров'я, В Україні впродовж доби підтверджено тестами всього 450 випадків інфікування коронавірусом, одужали – 1,1 тис. хворих, померли – 17, зроблено 43,6 тис. щеплень. Двома дозами вакцин щеплено вже 572 тис. людей. У світі зафіксовано 369 тис. випадків зараження, померли 7,5 тис. осіб.
    Всесвітня організація охорони здоров'я наполягає на носінні масок вакцинованими, а також рекомендує їм зберігати дистанцію та застосовувати інші методи захисту, нібито, через можливість зараження "особливо небезпечним" штамом коронавірусу "Дельта".
    Китайський МЗС заперечує факт тиску на Україну забороною на постачання вакцин, однак висловив задоволення відмовою України від підписання резолюції ООН про порушення прав уйгурів в особливому районі Китаю Синьцзян.

Війна

  • На Донбасі не припиняються перестрілки всією лінією фронту, із застосуванням мінометів тощо. Бої місцевого значення тривають на ділянці фронту в районі азовського узбережжя – у Широкиному, Талаківці, Гнутовому, на схід від Волновахи – у Старогнатівці, в околицях Донецька – у Новомихайлівці та Красногорівці, у районі Горлівки – у Шумах та Новгородському, а також поруч із ділянкою розведення військ у Золотому на півночі Луганської області. За зведенням штабу операції об'єднаних сил, армія під час бойових дій втрат не зазнала.

  • П'ятий президент Порошенко заявив, що пропозиція Зеленського про проведення референдуму щодо будівництва стіни навколо окупованої території Донбасу є злочином.

Україна та світ

  • МЗС РФ наполягає на тому, що масове роздавання паспортів жителям "окремих районів" Донецької та Луганської областей є наслідком невиконання українською владою зобов'язань у рамках мінських домовленостей. Речник МЗС Захарова заявила, що Росії "важко зрозуміти" претензії президента Зеленського щодо надання громадянства особам, які проживають в ОРДЛО, оскільки будь-яких обмежень у цих діях міжнародним правом не встановлено.

  • Посол Німеччини Фельдгаузен заявила, що уряд країни відмовився надавати зброю Україні, оскільки "населення виховане на ідеї, що німецької зброї в Східній Європі ніколи не буде". Вона вважає, що Україна не може бути членом НАТО, оскільки всі члени Альянсу дуже бояться прямої війни з Росією.
    Кандидат у канцлери від партії ХДС Лашет стверджує, що Німеччина зможе зупинити прокачування газу газогоном "Північний потік-2" у разі, якщо Росія порушить умови угоди або скористається ним для тиску на Україну. Раніше він заявив, що наполягає на якнайшвидшому добудуванні газогону. За інформацією агентства Bloomberg, під час візиту канцлера Меркель до Вашингтона в серпні, Німеччина має намір запропонувати спосіб врахувати інтереси України після запуску в експлуатацію "Північного потоку-2".

Тренди

  • Орендарі, яких адміністрація селища Конча-Заспа намагається виселити з державних дач за дорученням РНБО, подали на неї позови до суду про порушення їхніх прав.

 

No comments:

Post a Comment