May 23, 2021

22.05.2021: Тимошенко провела організаційні збори для підготовки до референдуму проти продажу землі

Тимошенко провела організаційні збори для підготовки до референдуму проти продажу землі
  • Тимошенко провела організаційні збори для підготовки до референдуму проти продажу землі.
  • У Києві відбувся нечисленний "Транс-марш" ЛГБТ.
  • На Донбасі поранено українського бійця.

В Україні

  • Лідер "Батьківщини" Тимошенко провела перші ініціативні збори громадян та аграрних організацій для підготовки референдуму про заборону продажу землі сільгосппризначення. Партія планує винести на референдум питання: "Чи підтримуєте ви заборону продажу земель сільськогосподарського призначення будь-кому, крім держави Україна?". Практично всі українські ЗМІ проігнорували цю подію.
  • У Києві відбувся "Транс-марш" ЛГБТ. У ньому взяли участь орієнтовно 150 осіб, яких охороняли 400 співробітників поліції. Під час ходи на учасників було здійснено спробу нападу, яку було припинено поліцією.

Пандемія коронавірусу

  • За даними українського МОЗ, у країні підтверджено зараження лише 2,5 тис. осіб, померли – 89 хворих, одужали – 8,9 тис. У світі зареєстровано 571 тис. випадків зараження, померли 10,9 тис. осіб.

Війна

  • На Донбасі бої місцевого значення зі застосуванням мінометів, гранатометів та стрілецької зброї тривають усією лінією фронту від Азовського моря до півночі Луганської області. За зведенням штабу операції об'єднаних сил, окупанти обстріляли позиції українських військ у Водяному – на приморській ділянці фронту, у Гранітному – на схід від Волновахи, у Мар'їнці та Пісках – на околицях Донецька, у Південному в районі Горлівки, у Світлодарську на березі водосховища, а також у Луганській обл. – у Золотому поруч із КПВВ та в Причепилівці в районі траси Р-66. Під мінометний обстріл потрапили житлові будинки в Пісках. Унаслідок обстрілу важко поранено українського бійця. Втрат серед мирних мешканців немає.

Україна та світ

  • Співголова Соціал-демократичної партії Німеччини Вальтер-Борйанс категорично заперечує проти припинення будівництва газопроводу "Північний потік-2". За його словами, країна не готова відмовитися від газу в перехідний період після скорочення виробництва електроенергії на АЕС та вугільних ТЕС. Партія має всі шанси потрапити до Бундестагу на виборах восени.
  • Прессекретар МЗС України Ніколенко заявив, що проблеми з водою в окупованому Криму виникли через мілітаризацію півострова Росією. За його словами, для забезпечення потреб цивільного населення води цілком достатньо.


 

No comments:

Post a Comment