February 08, 2021

07.02.2021: Кулеба: Воду до Криму буде подано після деокупаці

Кулеба: Воду до Криму буде подано після деокупаці

  • Кулеба: Воду до Криму буде подано після деокупації.
  • На Донбасі поранено ще одного українського військовослужбовця.

В Україні

  • За інформацією Пенсійного фонду, надходження в січні склали 36,5 млрд грн, що менше плану на 2,1 млрд грн. Бюджетна дотація фонду склала 13,8 млрд грн.

Пандемія коронавірусу

  • В Україні в неділю проведено 13,7 тис. тестів на коронавірус. Отримано підтвердження про зараження 2,1 тис.людей, померли 47 хворих, видужали – 2,7 тис. осіб. У світі ствердні  результати отримані для 345 тис. осіб, померли – 7,8 тис.
    Канцлер Австрії Курц вважає необхідним започаткувати виробництво в країні російської та китайської вакцин після схвалення регулятором. Він також заявив, що готовий зробити щеплення цими вакцинами. Угорський національний центр здоров’я дозволив застосування російської вакцини "Супутник V".
    Компанія Pfizer має намір скоротити час виробництва вакцини зі 110 до 60 днів та розширити виробничі потужності через зростання обсягу замовлень.
    У столиці Данії Копенгагені відбулася маніфестація проти коронавірусних обмежень та спроби влади запровадити цифровий сертифікат вакцинації. Уряд Великобританії не має наміру видавати подібні "паспорта", а в разі потреби пацієнт зможе отримати довідку про щеплення в лікаря. Водночас чиновники вважають, що вакцинація від коронавірусу має здійснюватися щорічно.

Війна

  • На Донбасі в Новомихайлівці в районі Донецька снайпер поранив українського військовослужбовця. У Золотому позиції українських військ було обстріляно зі стрілецької зброї та гранатометів, а поблизу Луганського в районі Світлодарського водосховища окупанти знову здійснили дистанційне мінування "сірої зони" протипіхотними мінами російського виробництва.
    Глава української делегації на переговорах тристоронньої контактної групи з урегулювання на Донбасі колишній президент Кравчук заявив, що через загострення бойової ситуації українські військові мають відповідати на обстріли дзеркально.

Україна та світ

  • Міністр закордонних справ України Кулеба заявив, що подачу води до Криму буде відновлено тільки після деокупації. За його словами, він спостерігає "шалений опір" планам проведення саміту "кримської платформи" для обговорення відновлення суверенітету України над півостровом. Окупаційна російська влада має намір побудувати в Криму кілька установок опріснення води, зокрема, у Ялті.
  • Єврокомісар із міжнародних справ Боррель після переговорів із главою МЗС РФ Лавровим заявив, що Росія не готова до конструктивного діалогу, а ЄС мусить розробити систему санкцій проти країн, де порушуються права людини. Це дало б змогу оперативно реагувати на події, подібні переслідування російського опозиціонера Навального.

 

No comments:

Post a Comment