December 26, 2020

25.12.2020: Зеленський підписав бюджет на 2021 р

Зеленський підписав бюджет на 2021 р

  • Зеленський підписав бюджет на 2021 р.
  • НАБУ відкрило справу проти Венедиктової.

В Україні

  • Президент Зеленський підписав закони про бюджет на 2021 рік та про заходи щодо запобігання корупції, а також призначив нового главу Івано-Франківської облдержадміністрації.
  • Міністр інфраструктури Криклій стверджує, що всі дороги, які було побудовано та відремонтовано під час "великого будівництва", залишатимуться безоплатними і їх передаватимуть у концесію.
  • Верховний суд оголосив, що постанова Печерського суду про передання справи заст. глави президентського Офісу Татарова від НАБУ до СБУ оскарженню не підлягає. Пресслужба НАБУ повідомила про відкриття кримінального провадження щодо генпрокурора Венедиктової про її втручання в розслідування злочину Татарова.

Пандемія коронавірусу

  • Міністерство охорони здоров’я повідомило про 7,7 тис. нових ствердних результатів тестів на коронавірус, одужали 5,1 тис. осіб, померли від ускладнень – 121.
    За даними сайту Worldometers, у п’ятницю було зафіксовано 472 тис. нових інфікованих, померли – 8,4 тис. хворих.
    У Великій Британії вже зробило 600 тис. щеплень від коронавірусу, влада не планує зупиняти вакцинування на свята. ЮНІСЕФ оголосив про готовність у 2021 р транспортувати до різних країн вантажними літаками та іншими засобами доставлення 850 тонн вакцини від коронавірусу щомісяця. За словами голови парламентського комітету з охорони здоров’я Радуцького, Україна запропонує свої послуги з транспортування вакцини великовантажним літаком "Мрія", натомість планує отримати вакцину позачергово.
    Влада Туреччини оголосила, що всі, хто приїжджає до країни, зобов’язані пред’явити негативний результат тесту, який зроблено не пізніше 72 год до в’їзду. Влада країни уклала угоду з компаніями Pfizer-BioNTech про постачання вакцини.

Війна

  • На Донбасі окупанти обстріляли з мінометів, гранатометів та стрілецької зброї позиції українських військ і житлові будинки на схід від Маріуполя – у Водяному. За зведенням штабу операції об’єднаних сил, втрат серед військовослужбовців та мирного населення немає.

Україна та світ

  • Росія повернула до Боснії та Герцеговини старовинну українську ікону, яку було викрадено в Луганську. Українське посольство закликало владу країни повернути ікону до України.
  • Білоруський президент Лукашенко заявив, що з України через кордон надходять "тонни зброї". Українська прикордонна служба заявила, що впродовж року зафіксувала всього 46 випадків провезення зброї в обох напрямках, насамперед газової та холодної.
  • Грузинський парламент визначив пріоритетами вступ до НАТО та членство в ЄС.

Тренди

  • Президент Зеленський заявив, що в разі вторгнення Росії через адмінкордон із Кримом оголосить загальну мобілізацію – в армію буде призвано чоловіків та жінок. Заст. секретаря РНБО Кривонос назвав цей план нереальним, оскільки українська армія не воює "м’ясом", а населення ідеологічно не готове до такого варіанту. Натомість Кривонос вважає доречним для ефективної оборони будівництво професійної армії, яку озброєно за останнім словом техніки, за прикладом Азербайджану.


 

No comments:

Post a Comment