December 14, 2020

13.12.2020: Кабмін планує оголосити "локдаун" у разі 35 тис. заражень на добу

Кабмін планує оголосити "локдаун" у разі 35 тис. заражень на добу

  • Кабмін планує оголосити "локдаун" у разі 35 тис. заражень на добу.
  • Договір про "відкрите небо" з ЄС може бути підписано 11 лютого.

В Україні

  • За твердженням директора підприємства "Оператор ГТС України" Макогона, вартість газу, що продається трейдерами в країні, впала нижче імпортного паритету через рекордні запаси в підземних сховищах.

Пандемія коронавірусу

  • МОЗ України повідомив, що в неділю зафіксовано 6,4 тис. ствердних тестів на коронавірус, померли – 93 хворих. Міністр Кабміну Немчинов оголосив, що уряд готовий запровадити "жорсткий карантин", якщо буде подолано поріг 32–35 тис. інфікувань на добу, хоча й у цьому випадку буде взято до уваги заповненість шпиталів у певних регіонах та їхня забезпеченість киснем.
    В Україну прибув директор європейського бюро ВООЗ Клюге, який планує обговорити з урядом заходи боротьби з коронавірусів та вакцинацію населення.
    У світі в неділю зареєстровано 539 тис. підтверджень зараження на коронавірус, померли 7,6 тис. осіб.
    Канцлер Німеччини Меркель після наради з прем’єр-міністрами земель (областей) оголосила жорсткий карантин по всій країні з 16 грудня до 10 січня, з обмеженням кількості людей, навіть на сімейних вечірках. Зачняються школи, дитячі садки та магазини, крім продовольчих та галантерейних. Будуть відкриті бензоколонки, банки, аптеки та поштові відділення.

Війна

  • Окупанти "неприцільно" обстріляли з мінометів, гранатометів та стрілецької зброї позиції українських військ у Південному (Чигирях) на околиці Горлівки. Також під обстріл зі стрілецької зброї та гранатометів потрапили оборонці Гнутового й Водяного на схід від Маріуполя й Катеринівки Попаснянського району Луганської обл. За зведенням штабу операції об’єднаних сил, армія внаслідок бойових дій втрат не зазнала.

Україна та світ

  • Віцепрем’єр-міністр із євроінтеграції Стефанишина анонсувала підписання угоди про "відкрите небо" з Євросоюзом на саміті Україна-ЄС 11 лютого.
  • Пресслужба Єврокомісії оголосила свою перемогу в арбітражному суді над Україною щодо заборони експорту лісу, спростувавши повідомлення українського заст. міністра економіки Качки.
  • У Білорусі тривають масові протести проти фальсифікації президентських виборів. Під час маніфестацій у неділю силові структури знову затримали кілька сотень людей.


No comments:

Post a Comment