October 26, 2020

25.10.2020: У місцевих виборах узяли участь лише 37 % виборців

У місцевих виборах узяли участь лише 37 % виборців

  • У місцевих виборах узяли участь лише 37 % виборців.

В Україні

  • В Україні відбулися місцеві вибори. За інформацією Центральної виборчої комісії, явка склала приблизно 37 %. На місцевих виборах 2015 р проголосували 46,6 % виборців. Багато виборців не пішли на вибори через страх заразитися, а також через розчарування в політиках. У Києві перемагає чинний мер Кличко, у Харкові – Кернес. Усі шанси перемогти в другому турі мають мери Одеси, Дніпра, Львова. "Опитування" Зеленського було фактично зірвано, громадяни повідомляють про кричущі порушення й неодноразово викликали поліцію для припинення непрямої агітації. Громадянська мережа "ОПОРА" не вважає "опитування" Зеленського справжнім, оскільки "опитувальні листи" не містили ідентифікаційних даних, а "проголосувати" міг хто завгодно й по декілька разів.
    У Чернігівській обл. відбулися довибори до Верховної Ради в мажоритарному окрузі, на який проголосували понад 50 % виборців.

Пандемія коронавірусу

  • За даними Міністерства охорони здоров’я, в Україні кількість тих, що заразилися коронавірусом зросла на 5,4 тис., померли – 73 осіб. Сайт Worldometers повідомляє про 404 тис. нових випадків інфікування в неділю, померли 4,4 тис. осіб.

Війна

  • За зведенням штабу операції об’єднаних сил, на Донбасі окупанти обстріляли українські війська з гранатомета в Авдіївці. Втрат серед українських військовослужбовців немає.

Україна та світ

  • МЗС України висловив протест уряду Угорщини через заклики угорців Закарпаття голосувати за угорську партію і вважає їх втручанням у внутрішні справи.
  • У Білорусі тривають масові протести в усіх великих містах країни. Силові структури в неділю затримали 290 маніфестантів та застосували сльозогінний газ і світло-шумові гранати.


No comments:

Post a Comment