February 24, 2020

23.02.2020: Епідемія коронавірусу можуть значно погіршити стан світової економіки

Епідемія коронавірусу можуть значно погіршити стан світової економіки
Епідемія коронавірусу можуть значно погіршити стан світової економіки

  • Наслідки епідемії коронавірусу можуть значно погіршити стан світової економіки.
  • Секретар РНБО Данилов запропонував відновити санітарно-епідеміологічну службу.
  • Трамп хотів би примирення між Росією та Україною.

В Україні

  • Активісти провели мітинг під Офісом президента з вимогою звільнення міністра внутрішніх справ Авакова.
  • Секретар РНБО Данилов запропонував відновити санітарно-епідеміологічну службу, для боротьби з інфекційними захворюваннями, “а не для перевірки закладів громадського харчування”. Він заявив, що влада не засекречуватиме інформацію щодо епідемії коронавірусу й буде інформувати населення про ситуацію в санаторії в Нових Санжарах щодня. Прем’єр-міністр Гончарук повідомив про введення додаткових процедур контролю для пасажирів "потенційно ризикових авіарейсів".
    За даними Центру системних досліджень американського університету Гопкінса, загальна кількість інфікованих зросла до 77,7 тис. осіб, вилікувалися 23,9 тис., зафіксовано 2360 смертних випадків. Стрімко зростає кількість хворих у Японії та Південній Кореї, збільшилася кількість жертв в Італії та Ірані. Пакистан, Грузія й Туреччина закривають кордони. У Венеції скасовано щорічний карнавал.
    Лідер КНР Сі Цзіньпін назвав епідемію найбільшою проблемою охорони здоров’я країни з 1949 р.
    На думку експертів МВФ, епідемія призведе до падіння світового ВВП на 0,1 %, якщо буде зупинена найближчим часом. У разі ж поширення захворювання, наслідки для світової економіки будуть набагато гіршими.

Київ

  • Мер Києва Кличко доручив комунальним службам провести детальне обстеження мостів та шляхопроводів, а також демонтувати зруйновані фрагменти облицювання, що можуть заподіяти пошкодження автівкам.

Війна

  • Ситуація на Донбасі знову загострилася. Зі ствольної артилерії та мінометів обстріляно позиції українських військ у Новоолександрівці – в околицях Попасній та Кіндрашівці Новій на околиці Станиці Луганської. Під мінометні обстріли потрапили захисники Луганського – на Світлодарському виступі, Попасної, а також Орєхового і Кримського в районі траси Р-66. Перестрілки сталися в Майському на околиці Горлівки, а також у Кримському й Золотому. У Луганському окупанти атакували за підтримки гармат БМП. У Талаківці – на схід від Маріуполя – на українські позиції було скинуто гранату з безпілотника. За офіційним зведенням штабу операції об’єднаних сил, минулої доби втрат серед українських військовослужбовців не було.

Україна та світ

  • Президент США Трамп висловив побажання щодо досягнення примирення між Україною та Росією, що було б "дуже добре для всього світу".
  • В окупованому Криму відбулися паради російських військ на честь "дня захисника вітчизни".

Тренди

  • Міністерство цифрової трансформації анонсувало запуск додатку для смартфонів "Дія.Бізнес" для власників малих та середніх підприємств, у якому буде наведено інформацію щодо сервісів та програм державної підтримки, а також передбачено функцію надання "професійних консультацій".

No comments:

Post a Comment