February 23, 2020

22.02.2020: КВУ назвав "Слугу народу" віртуальною партією з ознаками тінізації

КВУ назвав "Слугу народу" віртуальною партією з ознаками тінізації.
КВУ назвав "Слугу народу" віртуальною партією з ознаками тінізації

  • КВУ назвав "Слугу народу" віртуальною партією з ознаками тінізації.
  • Міноборони у 2020 р планує закупити ракетні комплекси на 2,4 млрд грн.
  • Болгарія дозволила екстрадицію в Україну одного зі співучасників вбивства Гандзюк.

В Україні

  • Міністерство оборони закуповує у 2020 р ракетні комплекси та ракети до них на суму понад 2,4 млрд грн. Заплановано завершення розробки та випробувань ракетних комплексів "Нептун" і "Вільха".

Війна

  • Українські війська були обстріляно з мінометів в околицях Донецька – у Новомихайлівці, у Новолуганському на Світлодарському водосховищі й у Кримському – у районі траси Р-66 у Луганській області. Перестрілки сталися на ділянці фронту на схід від Маріуполя – у Лебединському, Водяному, Гнутовому, у Старогнатівці на південь від Докучаєвська, у Мар’їнці на околиці Донецька, й у Новолуганському. Унаслідок підриву на міні отримав поранення український боєць.

Україна та світ

  • Епідемія коронавірусу швидко поширюється світом. В Італії госпіталізовано вже понад 70 осіб, 2 – померли, 18 – перебувають у реанімації. Італійський уряд обмежив свободу пересування в регіонах на півночі країни – у Ломбардії та Венето, де зареєстровано найбільшу кількість хворих. В Ірані ситуація складніша – хоча зареєстровано всього 26 випадків зараження, померли – уже 6 осіб. Уряд закриває школи та університети в половині провінцій країни.
    За даними Центру системних досліджень американського університету ім. Гопкінса, кількість зареєстрованих хворих – понад 77 тис., видужали – 23,8 тис., померли – 2,4 тис. Чиновники Держдепартаменту США заявили, що Росія через тисячі фейкових акаунтів у соцмережах веде кампанію дезінформації, щоби посіяти тривогу та підірвати глобальні зусилля в боротьбі з епідемією.
    Всесвітня організація охорони здоров’я стурбована великою кількістю випадків інфікування з неясним способом передачі вірусу в людей, які не були в Китаї та не мали контактів із хворими.
    За оцінкою агентства Bloomberg, епідемія вже торкнулася практично всіх країн світу, через припинення постачання продукції та комплектуючих із Китаю, а також скорочення експорту в цю країну. Найбільший негативний вплив – на Японію, Південну Корею, В’єтнам, США, Індію, Австралію, Нову Зеландію, Бразилію, Аргентину та Росію. Епідемія може спричинити припинення зростання світового ВВП і, навіть, його падіння та викликати важку кризу.
  • Суд у Болгарії дозволив екстрадицію до України Левіна – одного зі співучасників вбивства активістки Гандзюк.

Тренди

  • Комітет виборців України проаналізував звіт партії "Слуга народу". У партії немає жодного місцевого осередку зі статусом юридичної особи, а також осіб, які отримують зарплату. На думку експертів КВУ, велика частина діяльності партії перебуває в тіні, зарплата виплачується "в конвертах", а сама партія є "віртуальною політичною силою".

No comments:

Post a Comment