February 11, 2020

10.02.2020: Глава Офісу президента Богдан подав у відставку.

Глава Офісу президента Богдан подав у відставку.
Глава Офісу президента Богдан подав у відставку.
  • Глава Офісу президента Богдан подав у відставку.
  • Держава припинила підтримку кримськотатарського телеканалу ATR.

В Україні

  • Глава Офісу президента Богдан подав заяву про відставку. За словами помічника президента Єрмака, відставка не пов’язана з його конфліктом із Богданом, з яким у нього немає жодної конкуренції.
  • Кримськотатарський приватний канал ATR оголосив про блокування державного фінансування, без якого він не може продовжувати мовлення.
  • Печерський суд обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання волонтеру Бєлєнької ("Марусі Звіробій") і зобов’язав її носити електронний браслет. Прокуратура підозрює її в загрозі вбивства президента Зеленського, про що вона сказала під час прямого ефіру з депутатом від "Європейської солідарності" Федіною.
  • За даними Податкової служби, кількість зареєстрованих фізосіб-підприємців на 1 січня 2020 р зросла на 19,8 тис. у порівнянні із січнем 2019 р і сягнула 1,89 млн. Депутати від фракції "Слуга народу" внесли законопроєкт про введення нової групи ФОП "для стартапів" зі звільненням від сплати податків і зборів, а також від надання податкової звітності в перші 9 місяців роботи.
  • За даними Держстату, зростання інфляції за підсумками січня склало 0,2 % проти грудня минулого року, а за підсумками року темпи зростання споживчих цін скоротилися до 3,2 %.
  • Оголошене Мінфіном на вівторок велике розміщення ОВДП, зокрема, довгострокових, схоже, не зацікавило фінансових спекулянтів через занизьку прибутковість, тому їхня активність на торгах була незначною. Українські імпортери та експортери швидко закрили угоди без участі Нацбанку: 24,52 ₴/$ (-0,02 грн), 26,85 ₴/€ (-0,05 грн), 3,83 ₴/10 руб (-0, 02 грн).

Війна

  • На Донбасі – відносне затишшя. Перестрілки сталися в районі Павлополя – на схід від Маріуполя, в околицях Донецька – у Красногорівці, у Новолуганському – на Світлодарському водосховищі, в Орєховому – на трасі Р-66 й у Золотому – за межами ділянки розведення військ. За офіційним зведенням штабу операції об’єднаних сил, минулої доби втрат серед українських військ не було.
  • Міністерство в справах ветеранів планує введення санкцій проти російських військовослужбовців, співробітників силових структур та суддів, які брали участь у захопленні українських моряків у районі Керченської протоки, "слідстві" та "судовому процесі" над ними.
  • Прокуратура порушила кримінальну справу за фактом примусового видавання  "паспортів" "Луганською народною республікою".

Україна та світ

  • Прем’єр-міністр Гончарук оголосив про завершення консультацій із Канадою щодо розширення угоди про зону вільної торгівлі та готовність країн почати офіційні переговори з цього питання.
  • У світі зареєстровано вже понад 43 тис. випадків захворювання на коронавірус, 1018 осіб – померли, одужали – 4059. Глава Всесвітньої організації охорони здоров’я Гебрейесус вважає офіційні дані "верхівкою айсберга" та попередив про небезпеку пандемії. Україна направить до Китаю ще один літак для евакуації громадян. Водночас влада попередила, що відмовить у поверненні до України тим, хто не готовий до карантину.

Тренди

  • За твердженням прем’єр-міністра Гончарука, він загалом задоволений міністрами свого уряду, а з міністром внутрішніх справ Аваковим у нього налагоджені "конструктивні відносини". Гончарук заявив, що уряд будує "ринкову економіку", створює умови для залучення інвестицій та позбавляється від непотрібних регуляцій і обмежень. Він повідомив про наявність у членів уряду стратегії мінімізації виплат за збільшеними зовнішніми зобов’язаннями за "варантами Яресько" в разі зростання ВВП понад 4 %.
  • Помічник президента Єрмак вважає, що новий відповідальний від РФ га переговорах щодо врегулювання на Донбасі – заступник керівника Адміністрації президента Козак – налаштований на конструктивний діалог з Україною, на відміну від помічника Путіна Суркова.
    Єрмак готовий співпрацювати з мером Києва Кличко та заявив, що його популярність може принести багато користі Україні.
  • Глава Нафтогазу Коболєв запропонував приватизувати компанію для розв’язання проблеми зі зарплатами топменеджерів. Він заявив, що отримає багатомільйонну компенсацію в разі дострокового звільнення з посади.

No comments:

Post a Comment