February 02, 2020

01.02.2020: Помпео: Україна й Росія мають самі домовитися про закінчення конфлікту на Донбасі

Помпео: Україна й Росія мають самі домовитися про закінчення конфлікту на Донбасі
Помпео: Україна й Росія мають самі домовитися про закінчення конфлікту на Донбасі

  • Помпео: Україна й Росія мають самі домовитися про закінчення конфлікту на Донбасі.
  • Єрмак сподівається на проведення місцевих виборів в ОРДЛО в жовтні.
  • Соцмережі підірвала заява депутата від "Слуги народу": “продай собаку, щоби заплатити за комуналку”.

В Україні

  • Укртелеком із 1 лютого відключив усі таксофони в країні через нерентабельність.
  • Мінсоцполітики оприлюднило графік підвищення максимальної пенсії за рік: 1 січня, 1 липня та 1 грудня. До кінця року її розмір зросте до 17 690 грн. Це не стосується пенсій, призначених до 2011 р для суддів, прокурорів, депутатів.
  • Нацбанк оштрафував на 2,3 млн грн за порушення вимог фінмоніторингу "Акордбанк", що належить чоловікові міністра фінансів Маркарової.
  • Приватбанк підписав угоду про участь в урядовій програмі "доступних кредитів".

Війна

  • На Донбасі армія знову зазнала втрат. Під час мінометного обстрілу загинула медсестра, ще 2 бійців отримали поранення внаслідок обстрілу й підриву на міні. Окупанти обстріляли з мінометів Піски на околиці Донецька, Орєхово й Новотошківське – на трасі Р-66 у Луганській обл., а також позиції українських військ неподалік від ділянки розведення військ у Золотому. Перестрілки сталися на околицях Донецька – у Мар’їнці, Красногорівці, Невельському, Пісках, в околицях Авдіївки – у Василівці, у Луганському – на Світлодарському водосховищі, у Катеринівці й Золотому – поруч із ділянкою розведення військ, а також у Новотошківському.
  • Помічник президента Єрмак сподівається на проведення місцевих виборів у жовтні по всій території України, в "окремих районах Донецької та Луганської областей" тощо. Для цього команда президента готує пропозиції до наступної зустрічі лідерів "нормандської четвірки", яку заплановано за три місяці.
    За його словами, влада припускається помилок, але готова прислухатися до критики. Єрмак заявив, що після припинення війни у відновлення Донбасу буде вкладено значні кошти, зокрема, міжнародних донорів. Він також констатував недостатню комунікацію влади із суспільством.

Україна та світ

  • На Філіппінах зафіксовано першу смерть від коронавірусу за межами Китаю. У Китаї зафіксовано і спалах смертельного для людини пташиного грипу. Всесвітня організація охорони здоров’я вважає неможливим зараження через посилки та листи з Китаю. Прем’єр-міністр Гончарук узяв на себе керівництво протидією епідемії в Україні. Він заявив про підвищення рівня готовності системи реагування після оголошення ВООЗ надзвичайної ситуації через поширення коронавірусу за межі Китаю.
  • Держсекретар США Помпео після зустрічі з президентом Білорусі Лукашенком заявив про готовність допомогти Україні у вирішенні конфлікту, проте вважає, що Україна і РФ мають самі знайти розв’язання проблеми. За словами прем’єр-міністра Макеєва, Білорусь готова надати в будь-який момент майданчик для зустрічей та переговорів.

Тренди

  • Соцмережі та ЗМІ обурилися заявою депутата від "Слуги народу" Брагара, який в ефірі телеканалу "112" заявив пенсіонерці, що їй слід продати собаку "елітної породи", щоби заплатити за газ. Заступник глави фракції Кравчук вибачилася в соцмережі Facebook за висловлювання депутата та порадила йому надалі не ходити на прямі ефіри.


No comments:

Post a Comment