December 16, 2019

15.12.2019: Канал "Росія 1" показав інтерв’ю з Зеленським

Канал "Росія 1" показав інтерв’ю з Зеленським
Канал "Росія 1" показав інтерв’ю з Зеленським

  • Канал "Росія 1" показав інтерв’ю з Зеленським.
  • Росія продовжує наполягати на прямих переговорах України з представниками "республік".
  • Україна видала Азербайджану опозиційного блогера.

В Україні

  • В Україні розпочався другий етап пробного перепису населення, який влада проводить в Оболонському районі столиці й у Бородянському районі Київської обл. Українські соціологічні служби наполягають, що онлайн-перепис, який планує провести уряд, покаже необ’єктивні результати. Чиновники запевняють, що документального підтвердження інформації від мешканців не вимагатимуть, а сама інформація є конфіденційною й використовуватиметься тільки для обробки статистики.
  • Почесний патріарх Філарет стверджує, що ПЦУ не мала права ліквідувати УПЦ Київського патріархату, а органи управління УПЦ КП рішення про розпуск церкви не ухвалювали.

Війна

  • На Донбасі не припиняються вогневі контакти всією лінією фронту зі застосуванням гранатометів і стрілецької зброї. Перестрілки сталися в Лебединському – на приморській ділянці фронту, у Зайцевому – в околицях Горлівки, у Луганському та Світлодарську – у районі Світлодарського водосховища, у Золотому – за межами ділянки розведення військ і у Кримському – поруч із трасою Р-66. Минулої доби внаслідок обстрілу отримали поранення 2 українських військових.

Україна та світ

  • За словами прес-секретаря російського президента Пєскова, на саміті "нормандської четвірки" в Парижі Путіну не вдалося дійти до згоди з Зеленським із низки питань, а також щодо "використання термінології". Пєсков заявив, що під час переговорів українська сторона наполягала на внесенні змін до раніше погоджених документів. Він також підтвердив, що Росія наполягає на узгодженні змін до мінських домовленостей із представниками "республік".
    Учасник переговорів у Мінську від "ДНР" Якубов заявив, що "республіки" готові до розведення військ ще на кількох ділянках у разі "повного дотримання режиму припинення вогню українською стороною" на підставі "повної взаємності і дзеркальності" розведення.
  • Телеканал "Росія 1" показав інтерв’ю з президентом Зеленським, яке він дав у готелі після завершенні саміту "нормандської четвірки" в Парижі. Канал підкреслив, що це перше "нормальне повноцінне спілкування президента України з російськими журналістами" за 6 років.
  • Міграційна служба Азербайджану заявила про видавання Україною опозиційного блогера Ісаєва. Екстрадиція відбулася перед візитом до країни президента Зеленського. Ісаєв, який активно критикував президента Алієва, втік до України з Росії, де мешкав тривалий час.
  • Сенат США наступного тижня розгляне законопроєкт про жорсткі санкції щодо РФ за втручання у вибори у всьому світу, а також за агресивні дії в Сирії та Україні.

Тренди

  • За оцінкою об’єднання "Укрметалургпром", виплавка сталі у 2019 р впаде на 3 % до 20,5 млн т, що є найгіршим показником за всю новітню історію України. Підприємства олігарха Ахметова в Маріуполі заморозили плани модернізації виробництва. Українська металургія вкрай неефективна, на багатьох підприємствах використовуються технології XIX століття.
    Паралельно скорочується і видобуток вугілля – за 11 місяців він зменшився на 6,8 % (на 2.6 млн т) до 28,4 млн т.

No comments:

Post a Comment