October 28, 2019

27.10.2019: Білецький попередив владу, що ветерани не здадуть Золоте


Білецький попередив владу, що ветерани не здадуть Золоте
Білецький попередив владу, що ветерани не здадуть Золоте
  • Білецький попередив владу, що ветерани не здадуть Золоте.
  • Нацполіція повідомила про вивезення добровольцями зброї із Золотого.
  • Уряд не має наміру скорочувати субсидії до кінця опалювального сезону.

В Україні

  • Глава Верховної Ради Разумков уважає, що перевірки депутатів на поліграфі у зв’язку з підозрами про отримання хабаря мають проводитися правоохоронними органами, а не публічно.
  • За твердженням прем’єр-міністра Гончарука, уряд не планує зменшення розміру субсидій у поточному опалювальному сезоні.
  • За результатами візиту на прикордонний пункт пропуску в Чернівцях він заявив, що посадові особи митниці імітують боротьбу з контрабандою і звернувся до генпрокурора Рябошапка з проханням про заміну обласного прокурора.
  • На думку заст. генерального директора міжнародного аеропорту Бориспіль Зубка, компанію не слід передавати в концесію, оскільки вона може принести більше прибутку, залишаючись у держвласності.

Війна

  • Окупанти обстріляли з мінометів позиції українських військ у Новолуганському в районі Світлодарського водосховища. Перестрілки сталися у Водяному та Лебединському на ділянці фронту на схід від Маріуполя, у Березовому – на трасі Донецьк-Маріуполь, у Мар’їнці на околиці Донецька, у Майському на околиці Горлівки, у Луганському та Новолуганському на Світлодарському виступі, у Кримському поруч із трасою Р-66 в Луганській області й у Золотому, поруч із ділянкою розведення військ. За офіційним зведенням штабу операції об’єднаних сил, минулої доби втрат серед українських військовослужбовців не було.
    Штаб ООС повідомив про обстріл "бойовиками" безпілотника ОБСЄ на ділянці розведення військ у Петровському.
  • На сайті президента опубліковано змонтований фільм про його зустрічі з мешканцями Золотого й бійцями-добровольцями, після гучного скандалу навколо відео, поширеного учасниками акції "Ні – капітуляції".
    Глава партії "Національний корпус" Білецький заявив, що ветерани не підуть із Золотого, навіть у разі силового сценарію і виступив проти будь-яких домовленостей із ворогом. Він пригрозив, що в разі спроби розгону учасників акції в Золоте приїдуть 10 тис. ветеранів-добровольців.
    На думку лідера партії "Голос" Вакарчука, зневага висловлена офіційними особами щодо добровольців, може призвести до гніву, а не до миру.
    За твердженням заступника голови Нацполіції Трояна, колишні добровольці вивезли із Золотого в супроводі поліціянтів легально зареєстровану зброю, у районі ділянки розведення військ знаходиться лише група неозброєних волонтерів, а в самому Золотому й Катеринівці працюють 6 поліцейських патрулів. Він також повідомив, що за рішенням штабу ООС, у цей район будуть направлені підрозділи Нацгвардії.

Україна та світ

  • За словами спікера Верховної Ради Разумкова, підстав для повернення української делегації до роботи в ПАРЄ поки немає, а рішення про відмову в участі в Асамблеї було коректним і правильним. Разумков заявив, що рішення про відновлення роботи українських парламентаріїв у ПАРЄ має ухвалити Верховна Рада.
  • Президент США Трамп оголосив про ліквідацію лідера бойовиків "Ісламського держави" аль-Багдаді.
  • В Україну прибула делегація Венеціанської комісії, яка повинна надати висновок про імплементацію закону про мову.

Тренди

  • Полозов, адвокат українських моряків, яких Росія захопила в районі Керченської протоки в листопаді 2018 р., заявив, що їх можуть оголосити в розшук, якщо вони не з’являтимуться за викликом слідчого або до суду, оскільки справу не закрито, а вони перебувають у статусі обвинувачуваних. Адвокат вважає, що Росія може повернути захоплені судна до кінця поточного року, але поки не може цього зробити через їхній незадовільний стан.


No comments:

Post a Comment