October 16, 2019

15.10.2019: Приватбанк виграв апеляцію в Лондоні в Коломойського й Боголюбова


Приватбанк виграв апеляцію в Лондоні в Коломойського й Боголюбова
Приватбанк виграв апеляцію в Лондоні в Коломойського й Боголюбова
  • Приватбанк виграв апеляцію в Лондоні в Коломойського й Боголюбова.
  • Зеленський намір ввести дворічний мораторій на перевірки ФОП замість ветування законів про фіскалізацію й кешбек.
  • На Донбасі від куль снайперів загинули 2 військовослужбовців.

В Україні

  • Перед Офісом президента відбувся мітинг підприємців, які вимагали від Зеленського накладення вето на закони про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі та послуг і "кешбек" за неправильно виданий чек або продаж товарів без чека. У відповідь Зеленський запропонував пом’якшити відповідальність у перший рік після введення закону, а також ввести дворічний мораторій на перевірки ФОП, крім тих, що включено до "групи ризику". А заступник голови Офісу Ковалів пояснила протести "недостатньою обізнаністю підприємців".
  • Прем’єр-міністр Гончарук стверджує, що опалювальний сезон в Україні почнеться вчасно й без проблем, крім Сміли Черкаської обл. і Нового Розділу Львівської обл., де приватні компанії – постачальники послуг мають велику заборгованість перед Нафтогазом.
  • Компанія RyanAir з 21 грудня відкриває новий маршрут із Херсона до Кракова.
  • За даними Держстату, дефіцит зовнішньої торгівлі товарами швидко зростає. За 9 місяців поточного року він склав $5,84 млрд, проти $5,01 млрд у 2018 р. Основний обсяг українського експорту припадає на продукцію сільського господарства й металургії.
  • МВФ оцінив зростання ВВП України у 2019 і 2020 роках у 3 %, що набагато нижче анонсованих урядом 5 %. За прогнозом експертів Фонду, зростання інфляції у 2019 р складе 8,7 %, а наступного року її темпи знизяться до 5,7 %. Дефіцит бюджету 2019 р складе 2,8 %, у наступному – зросте до 3,5 %.
  • Апеляційний суд Лондона задовольнив скаргу Приватбанку про визнання британської юрисдикції позову проти колишніх власників банку Коломойського й Боголюбова.
  • Мінфін зміг у вівторок розмістити ОВДП лише на 1,1 млрд грн, майже половина з яких – короткострокові, з погашенням за три місяці, ще майже 0,5 млрд грн – дворічні. Тому в нерезидентів не було потреби в продажу великих сум валюти. Основний обсяг виторгу експортерів після довгих вихідних потрапить на торги тільки в середу, тому вони призупинили продаж в очікуванні зростання котирувань. Як наслідок, на малооб’ємному ринку (всього близько $50 млн), гривня помітно подешевшала: 24,79 ₴/$ (+0,25 грн), 27,28 ₴/€ (+0,18 грн), 3,86 ₴/10 руб (+0,04 грн).

Київ

  • Верховний Суд визнав незаконним рішення Київради про заборону продажу алкоголю в нічний час.
  • Компанія Супруненка – колишнього зятя мера Черновецького – подала позов про скасування рішення Київради про створення скверу Небесної Сотні на місці, виділеному їй під будівництво.

Війна

  • На Донбасі від снайперського вогню загинули 2 військовослужбовців, 5 – отримали поранення й бойові травми внаслідок обстрілів. З мінометів обстріляно Лебединське і Водяне на приморській ділянці фронту, а також Мар’їнка та Опитне на околицях Донецька. У Новогнатівці та Водяному окупанти атакували за підтримки гармат БМП. Перестрілки не припиняються всією лінії фронту, зокрема – у Золотому.
    Тристороння контактна група в Мінську не змогла поодити графік і порядок розведення військ у Петровському та Золотому. Українська делегація наполягає, що умовою відведення підрозділів має бути стійке дотримання режиму припинення вогню протягом 7 діб. Заступник глави Офісу президента Костюк заявив, що Україна не відводитиме війська з Золотого, якщо на цій ділянці не буде дотримано стійкого режиму тиші.
    Для подальшого виконання мінських домовленостей має бути проведена демілітаризація низки населених пунктів, забезпечено безперешкодний доступ спостерігачів ОБСЄ до всієї окупованої території й розпущені незаконні збройні формування. Замість підготовки до відведення військ, "республіки" висувають до передової танки й міномети й не збираються відводити важку артилерію.
    Спецпредставник ОБСЄ Сайдік відвідав Станицю Луганську, де йому продемонстрували процес ремонту моста через Сіверський Донець.
    Спостерігачі ОБСЄ в Горлівці зафіксували спробу проведення перепису населення "владою ДНР".

Україна та світ

  • Турецька влада назвала "прикрою випадковістю" присутність депутатів Держдуми РФ від окупованого Криму на зустрічі з президентом Ердоганом.


No comments:

Post a Comment