September 27, 2019

26.09.2019: Нацрада з телерадіомовлення не подовжила ліцензію каналу "112-Україна"

Нацрада з телерадіомовлення не подовжила ліцензію каналу "112-Україна"
Нацрада з телерадіомовлення не подовжила ліцензію каналу "112-Україна"

  • Нацрада з телерадіомовлення не подовжила ефірну ліцензію каналу "112-Україна".
  • Понад половина українців не підтримують скасування мораторію на продаж землі.
  • Переговори зі МВФ поки не принесли результатів.

В Україні

  • Національна рада з питань телебачення та радіомовлення відмовилася подовжувати ліцензії на ефірне цифрове мовлення групі регіональних каналів, які транслюють контент під загальною назвою "112-Україна". Причиною названо невідповідність програмної сітки мовлення концепції, що було заявлено під час реєстрації. Нацрада вже понад 30 разів відхиляла заявки власників каналів про зміну концепції. Канали мають право продовжувати мовлення через супутник і кабельні мережі.
  • Глава партії "Батьківщина" Тимошенко провела прес-конференцію, де виступила категорично проти планів уряду про продаж землі. Вона заявила, що ці дії призведуть до втрати Україною території шляхом купівлі землі іноземцями та легалізації захоплення землі великими агрохолдингами. За її словами, європейське законодавство орієнтовано на підтримку місцевих фермерів, а не транснаціональних компаній. Тимошенко закликала до проведення референдуму з цього питання та заявила, що президент Зеленський у передвиборчій програмі обіцяв виносити найважливіші проблеми на референдум.
    Згідно з результатами опитування суспільної думки, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології, 52 % респондентів не підтримують скасування мораторію на продаж земель сільгосппризначення, а 64 % вважають, що це питання має вирішуватися на референдумі. Підтримують рішення президента про продаж землі всього 33 % опитаних.
  • Верховний суд відхилив усі апеляції колишнього глави Держфіскальної служби Насірова про його зловживання у вигляді надання незаконної відстрочки за податковими кредитами компаніям, пов’язаним із колишнім депутатом Онищенком. Тепер справу Насірова розглядатиме Вищий антикорупційний суд.
  • Генпрокурор Рябошапка звільнив ще двох своїх заступників.
  • Колишнього начальника Нацполіції Князєва призначено позаштатним радником міністра внутрішніх справ Авакова і членом колегії міністерства.
  • За даними Держказначейства, бюджет за 8 місяців поточного року зведено з профіцитом у 2,4 млрд грн.
  • За даними НБУ, нерезиденти вклали 97 млрд грн в ОВДП, випущені Мінфіном. На початок року портфель іноземних власників облігацій становив усього 6,3 млрд грн, до кінця вересня він зріс у 15 разів. Шляхом розміщення високоприбуткових держзобов’язань Мінфін залучив до бюджету великі обсяги валюти, більшість якої викупив Нацбанк. Це дозволило практично безболісно провести виплати з погашення та обслуговування держборгу, навіть за відсутності кредитування МВФ. У четвер Мінфін виплатив відсотки за єврооблігаціями, розміщеними у 2017 р на загальну суму майже $111 млн.
  • Міністерство фінансів заявило, що переговори зі МВФ за новою програмою кредитування тривають, у них досягнуто значного прогресу, проте остаточної домовленості ще немає. За інформацією ЗМІ, у Фонду є побоювання щодо незалежності НБУ, можливої ​​денаціоналізації Приватбанку, політиці Кабміну щодо лібералізації цін на газ і невизначеність із бюджетом наступного року.
  • Валютний ринок практично не відреагував на інформацію про можливий зрив переговорів зі МВФ. За оцінками банкірів, обсяг торгів був мінімальним – близько $ 80 млн. Курс зафіксовано на позначці 24,19 ₴/$ (+0,07 грн), 26,46 ₴/€ (-0,03 грн), 3,76 ₴/10 руб.

Війна

  • На Донбасі окупанти обстріляли українські війська з мінометів у Травневому під Горлівкою, у Новолуганському й Луганському на Світлодарському виступі, а також атакували за підтримки бойових машин піхоти у Водяному в околицях Маріуполя та в Луганському в околицях Світлодарська. Перестрілки із застосуванням гранатометів і стрілецької зброї сталися у Водяному та Пищовику на приморській ділянці фронту, у Новогнатівці, Миколаївці та Новотроїцькому – у районі Докучаєвська, у Мар’їнці та Красногорівці – в околицях Донецька й на Світлодарському виступі. За офіційним зведенням штабу операції об’єднаних сил, унаслідок обстрілу отримав поранення український військовослужбовець.

Україна та світ

  • У США опубліковано текст заяви співробітника розвідки щодо дій президента Трампа. У ній зазначено, що особистий адвокат американського президента Джуліані контактував із главою СБУ Бакановим, керівником офісу президента Богданом і радником Зеленського Шефіром, а також проводив переговори із його заступником Єрмаком. Метою переговорів було отримання від української влади інформації про дії колишнього віцепрезидента Байдена – противника Трампа на наступних президентських виборах. Колишній генпрокурор Шокін, якого було звільнено після візиту віцепрезидента Байдена до України, подав позов до суду про поновлення на посаді "за нововідкритими обставинами".
  • США ввели санкції проти російських компаній і фізичних осіб, які поставляли паливо військам РФ у Сирії.

Тренди

  • Антимонопольний комітет підозрює 4 найбільших виробників тютюнової продукції в змові, задля недопущення на ринок гуртового продажу сигарет будь-якої компанії, крім "Тедіс-Україна". Штрафи за порушення законодавства про захист економічної конкуренції можуть сягнути 10 млрд грн. Рішення АМКУ з цього приводу буде оголошено 3 жовтня.
  • Журналісти програми "Схеми: Корупція в деталях" з’ясували, що глава Офісу президента Богдан у листопаді 2013 року був членом урядової делегації на переговорах із Росією, після яких прем’єр-міністр Азаров оголосив про відмову від підписання Угоди про асоціацію з ЄС.
  • Прес-служба НБУ повідомила, що понад 77 % кредитів, виданих банками малим і середнім підприємствам, отримали компанії, що входять до великих бізнес-груп.

No comments:

Post a Comment