August 11, 2019

10.08.2019: Офіс президента оприлюднив програму святкування Дня незалежності

Офіс президента оприлюднив програму святкування Дня незалежності
Офіс президента оприлюднив програму святкування Дня незалежності

  • Офіс президента оприлюднив програму святкування Дня незалежності.
  • На Донбасі загинув боєць Нацгвардії.
  • Путін відвідав окупований Крим.

В Україні

  • Офіс президента України оголосив програму святкування Дня незалежності України 24 серпня. Спочатку буде проведено заходи на місці загибелі Небесної сотні та оголошено хвилину мовчання. Потім на Майдані незалежності буде піднято національний прапор і виконано гімн. Далі відбудеться церемонія нагородження українців, які досягли успіхів у різних сферах, і святкова хода. Об 11 ранку розпочнеться марш захисників України за участі ветеранів бойових дій.
  • Начальник Генштабу Хомчак підписав рапорт про звільнення генерала Назарова, що був засуджений 2017 року Павлоградським судом за службову недбалість, яка призвела до загибелі 40 десантників і членів екіпажу літака Іл-76, збитого бойовиками в небі над Луганськом в червні 2014 року. Справа слухається в апеляції і всіляко затягувалася колишнім керівництвом Генштабу. Крім того, Назаров є одним з фігурантів розслідування про поразку українських військ в Іловайську.

Війна

  • Окупанти знову посилили обстріли українських військ, у тому числі, із мінометів. Обстановка загострилася на приморській ділянці фронту – у Лебединському, Гнутовому, Піщовику, у районі Донецька – в Опитному Авдіївці, на Світлодарському виступі – у Новолуганському та Світлодарську, а також у Катеринівці – у районі невідкритого КПВВ "Золоте" в Луганській області. За офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, унаслідок бойових дій загинув боєць Нацгвардії і поранений військовослужбовець ЗСУ.

Україна та світ

  • Український політв'язень Стешенко, звільнений в липні після тримісячного перебування у в'язниці ФСБ, заявив, що був змушений під тортурами зізнатися у злочині, якого не  вчиняв, та оговорити невинних людей.
  • Преслужба РНБО повідомила про створення спільного підприємства дочірньої компанії Укрспецекспорт і турецької фірми Baykar Makina для робіт у сфері високоточних озброєнь та аерокосмічних технологій.
  • Президент РФ Путін відвідав окупований Крим, де взяв участь в шоу, організованому байкерським клубом "Нічні вовки".
  • Прокуратура АР Крим у порту Херсон провела обшук на судні "Марія", яке 2015 року поставляло пальне для кораблів Чорноморського флоту до Севастополя.

No comments:

Post a Comment