August 05, 2019

04.08.2019: Україна закачала до ПСГ уже 16 млрд кубів газу


Україна закачала до ПСГ уже 16 млрд кубів газу
Україна закачала до ПСГ уже 16 млрд кубів газу

  • Україна закачала до ПСГ уже 16 млрд кубів газу.
  • Окупанти перешкоджають ремонту мосту у Станиці Луганській.

В Україні

  • Центральна виборча комісія перерахувала голоси, подані за кандидатів на мажоритарному  виборчому окрузі 50 у Покровському Донецької області, де суд ухвалив рішення про проведення повторного підрахунку на 14 ділянках. Остаточні результати поки не оголошено.
  • Глава Нафтогазу Коболєв повідомив, що до підземних сховищ газу закачано вже 16 млрд м3. До початку опалювального сезону заплановано закачати до ПХГ 20 млрд м3.
  • Депутати партії "Слуга народу" завершили тижневий курс інтенсивного навчання в Трускавці й повертаються додому. Навчання проходило в готелі "Ріксос-Прикарпаття", що належить олігарху Ахметову. Глава партії Разумков відмовився надавати інформацію про вартість навчання та оренди, пославшись на комерційну таємницю.
  • Партія "Опозиційна платформа – За життя" виступає проти ініціатив партії Зеленського про продаж основних держпідприємств і скасування мораторію на продаж земель сільгосппризначення, назвавши ці дії "зрадою національних інтересів".

Київ

  • Глава департаменту економіки КМДА Мельник заявила, що середньомісячна заробітна плата в Києві становить 15,1 тис. грн, що на 18% більше, ніж минулого року.

Війна

  • Минулої доби на Донбасі на приморській ділянці фронту відбулися перестрілки у районі Водяного та Лебединського. У Широкиному та Павлополі, а також в околицях Донецька – у Пісках і Мар'їнці – по позиціях українських військ окупанти вели турбуючий вогонь. У Верхньоторецькому українські війська були обстріляні з мінометів. Вогневі контакти зафіксовані й у районі Горлівки – у Південному, Майському, Майорську та Новгородському, а також в Новолуганському на Світлодарському виступі. За офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, втрат серед українських військовослужбовців не було.
  • Ремонт мосту в Станиці Луганській через р. Сіверський Донець не може розпочатися через відсутність гарантій безпеки з боку "армії ЛНР" і згоди "бойовиків" на розмінування території поруч із мостом на контрольованому ними березі.

Україна та світ

  • Нові санкції США, що накладають обмеження на участь американських банків на первинному ринку єврооблігацій РФ, не торкатимуться російських держкомпанії, а також вторинного ринок суверенного боргу. Американські банки не мають права брати участь у майбутніх розміщеннях валютних євробондів російськими банками, проте на покупки фінансових зобов’язань на вторинному ринку ці обмеження не поширюються.

No comments:

Post a Comment