May 13, 2019

12.05.2019: Радник Зеленського Апаршин наполягає на звільненні Полторака

Радник Зеленського Апаршин наполягає на звільненні Полторака
Радник Зеленського Апаршин наполягає на звільненні Полторака

  • Радник Зеленського Апаршин наполягає на звільненні міністра оборони.
  • Партнер олігарха Коломойського Боголюбов повернувся до України.
  • "Батьківщина" вважає, що інавгурація Зеленського має відбутися якомога швидше.

В Україні

  • Заступник глави парламентської фракції "Батьківщина" Соболєв заявив, що інавгурація президента Зеленського має бути проведена якомога швидше для збереження політичної стабільності в країні. Із "Батьківщиною" солідарні "Самопоміч" і депутатська група "Воля народу". "Народний фронт" обіцяє висловитися щодо дати після проведення засідання фракції 13 травня. Проти проведення церемонії 19 травня виступила Радикальна партія, а депутат від Блоку Порошенка Сугоняко вніс проект постанови про проведення інавгурації 1 червня.
  • До України з Ізраїлю повернувся Боголюбов – партнер олігарха Коломойського. До Боголюбова в українських правоохоронців претензій немає.

Війна

  • За минулу добу на Донбасі поновилися бої на приморській ділянці фронту – у Гнутовому, Талаківці, Лебединському, а також в околицях КПВВ Новотроїцьке на трасі Донецьк-Маріуполь, у Волноваському районі – у Богданівці, Старогнатівці, Гранітному. Перестрілки із застосуванням стрілецької зброї і гранатометів відбулися у промзоні Авдіївки та в Кам'янці – на трасі Донецьк-Костянтинівка, у Зайцевому на північній околиці Горлівки та Новотошківському на трасі Р-66 "Бахмутка". У Кримському, також у районі траси Р-66, українські війська були обстріляні з мінометів. За офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, унаслідок обстрілу 3 українських військовослужбовців дістали поранень і травм.

Україна і світ

  • В Ізраїлі стартував пісенний конкурс "Євробачення". Представників України на ньому немає через гучний скандал на етапі відбору.
  • Держсекретар США Помпео скасував візит до Москви, запланований на 13 травня, натомість він зустрінеться з єврочиновниками в Брюсселі. Переговори з президентом РФ Путіним і главою МЗС Лавровим все-таки відбудуться 14 травня у Сочі. Однією з головних тем обговорення буде ситуація в Україні.

Тренди

  • Колишній командувач операції об'єднаних сил Наєв заявив, що у бойових діях на Донбасі беруть участь близько 13 тис. кадрових російських військових, а більше 22 тис. особового складу "1 і 2 армійських корпусів" – місцеві жителі. Він стверджує, що командувачі цих корпусів – кадрові російські генерали, тому їх ніколи не показують. Крім того, за словами Наєва, звільнення Донбасу може бути проведено дуже швидко – армія має  вийти до державного кордону та закріпитися там, після чого Національна гвардія, поліція та інші силові структури проведуть комплекс спеціальних заходів із зачистки території.
    За словами Апаршина – радника новообраного президента Зеленського, військовий спосіб звільнення Донбасу та Криму існує, але він не пропонуватиме президенту подібну операцію, оскільки це пов'язано з великими людськими втратами, а можливості військово-промислового комплексу таі армій РФ й України "непорівнянні". Натомість Апаршин пропонує зосередитися на зміцненні ВСУ, щоб продовження наступу на українську територію створило дуже великі проблеми для Росії навіть за значного її переважання в силах і засобах. Апаршин також заявив, що "мінський формат" не працює, проте переговори продовжаться. Він також наполягає на звільненні міністра оборони Полторака.
  • Глава нового податкового відомства – Державної податкової служби Верланов заявив, що великі та середні компанії зловживають схемами ухилення від оподаткування за допомогою оформлення співробітників як фізосіб-підприємців. Він стверджує, що розбиття бізнесу на кілька десятків або сотень дрібних не дає можливості консолідувати звітність і показати реальну вартість підприємства та призводить до зупинки розвитку. Верланов заявив, що 98,5% податку на прибуток сплачують лише 5 тис. компаній, хоча зареєстровано близько півмільйона підприємств. Він наполягає на необхідності проведення реформи системи оподаткування з фізособами-підприємцями та спрощеної системи оподаткування.

No comments:

Post a Comment