April 28, 2019

27.04.2019: Путін заявив, що припинення транзиту припинить і "реверс" газу до України


  • Путін заявив, що припинення транзиту припинить і "реверс" газу до України.
  • Православні святкують Великдень.
  • Зеленський готовий до переговорів із Путіним і запропонував обмін полоненими "всіх на всіх".
  • Росія планує видавати паспорти всім жителям України.

В Україні

  • Православні християни святкують Великдень.
  • Заступник секретаря РНБО Кривонос уважає, що Росії категорично невигідно повертати території і закінчувати війну, оскільки метою Путіна є повернення статусу наддержави, а для цього потрібно повернути до лона колишньої Російської імперії 40 млн слов'ян України.

Війна

  • На жоден день не припиняються бойові дії на південній ділянці фронту – у Піщовику, Лебединському, Павлополі, а також ув околицях Донецька, Торецькому, Горлівці, на Світлодарському виступі, у Попаснянському районі та в Кримському районі траси Р-66 "Бахмутка" в Луганській області. За офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, унаслідок обстрілу поранено 2 українських військовослужбовців.
  • Кількість жертв вибуху метану на шахті "Східкарбон", що розташована на окупованій території Луганської області, досягла 17 осіб.

Україна та світ

  • За словами спецпредставника Держдепартаменту США Волкера, жителі територій Донбасу, що контролює Росія, є громадянами України, і обов'язок українського уряду – зробити все можливе, щоби підтримати їх і звільнити від страждань, спричинених російською агресією.
  • Президент РФ Путін заявив, що російська влада думає над можливістю надання громадянства не тільки жителям донбаських "республік", але й усім громадянам України.
    Путін також підтвердив, що газ так званого "реверсу" – це російський газ. Тому припинення транзиту Україною призведе до припинення поставок газу за "реверсною схемою", яку ставлять собі в заслугу керівники Нафтогазу та президент Порошенко.
    Новообраний президент Зеленський заявив, що готовий до переговорів із президентом Путіним у "нормандському форматі" і сподівається, що Росія продемонструє готовність до деескалації конфлікту, підтвердженням чого має стати обмін полонених і заручників за формулою "всіх на всіх". Він також підкреслив, що Росії не варто даремно витрачати час, спокушаючи громадян України російськими паспортами, які насправді дають право бути заарештованим за мирний протест, не мати вільних і конкурентних виборів і забути про наявність природних прав і свобод людини.

No comments:

Post a Comment