April 15, 2019

14.04.2019: Передвиборна акція Порошенка на "Олімпійському" виглядала жалюгідно


Передвиборна акція Порошенка на "Олімпійському" виглядала жалюгідно
Передвиборна акція Порошенка на "Олімпійському" виглядала жалюгідно

  • Передвиборна акція Порошенка на "Олімпійському" виглядала жалюгідно.
  • По всій країні розміщені постери зі спиною Порошенка, що йде із написом "Кінець".
  • Гройсман готується до парламентських виборів.

В Україні

  • Порошенко провів передвиборний мітинг біля стадіону "Олімпійський" під виглядом "дебатів" із Зеленським, який відмовився брати в них участь. На захід підвозили людей автобусами з усієї України, однак у кінцевому рахунку їх набралося не більше 5 тис. На прес-конференції, яку він провів під виглядом очікування дебатів, Порошенко знову багато обіцяв і запросив Зеленського на дебати на канал ICTV у понеділок і всі наступні дні. Штаб Зеленського жорстко відповів Порошенко: дебати відбудуться 19 квітня о 19 годині саме на Олімпійському.
    По всій країні розміщені плакати з президентом, що уходить, і написом "Кінець", що символізує, на думку штабу Зеленського, закінчення епохи Порошенка. Нацполіція угледіла в зображенні порушення законодавства про рекламу та збирається накласти штрафи на операторів і змусити їх зняти постери.
    Усі результати опитувань показують, що Зеленський збільшує відрив від чинного президента, тому шансів перемогти на виборах у нього практично немає. Можливо останнім варіантом для Порошенка залишається зрив виборів - і до цього вже йде підготовка. З усією країни надходять повідомлення про недокомплектацію дільничних комісій від Порошенка. За відсутності кворуму голосування може бути визнано таким, що не відбулося, особливо, з урахуванням контрольованої Порошенком більшості в Центральній виборчій комісії.
    Оточення Порошенко усвідомлює критичність ситуації, проте, заявляє, що він залишиться у великій політиці навіть у разі поразки.
    Громадянська мережа "ОПОРА" повідомила про розміщення на офіційних сайтах районних адміністрацій Київської області новин, що містять пряму агітацію за Порошенка.
    Прем'єр-міністр Гройсман заявив про намір брати участь у парламентських виборах, запланованих на осінь. Він вважає, що період між виборами потрібно використовувати для зміни системи, у тому числі виборчої і правоохоронної, а також закріплення децентралізації.
    15 квітня - останній день подачі заяв до Держреєстру виборців для зміни місця голосування. Ця інформація особливо актуальна для внутрішніх переселенців.

Війна

  • На Донбасі тривають бої і перестрілки на приморській ділянці фронту, в околицях Донецька та Авдіївки, а також на Світлодарському виступі, у Попаснянському районі Луганської області, поблизу невідкритого КПВВ "Золоте" і в Кримському в околицях траси Р-66 "Бахмутка". За офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, за минулу добу в результаті обстрілу поранено українського військовослужбовця.
  • Місія ОБСЄ зафіксувала 11 квітня обстріл із РСЗВ "Град" села Орловка Ясинуватського району.

Україна та світ

  • Командувач сил НАТО в Європі Скапаротті заявив, що нинішня комунікація з РФ гірше, ніж за часів "холодної війни". Він вважає, що постійний контакт із Росією є частиною стратегії стримування, оскільки зменшує ймовірність відкритого конфлікту.
  • На думку російських екологів, міст через Керченську протоку, побудований Росією, вже спричинив погіршення ситуації в Азовському морі, яке з часом може перетворитися на болото та з нього зникнуть цінні види риби.
  • Спікер Держдуми Володін вважає, що Порошенко судорожно хапається за владу та фактично оголосив про свою капітуляцію під час виступу на стадіоні "Олімпійський". Таке висловлювання свідчить про те, що російське керівництво готується до переговорів з новим президентом України, яким буде Зеленський, а Порошенко вже "списаний з рахунків".

No comments:

Post a Comment