March 20, 2019

19.03.2019: ЦВК додрукує для першого туру виборів ще 263 тис. бюлетенів

ЦВК додрукує для першого туру виборів ще 263 тис. бюлетенів
ЦВК додрукує для першого туру виборів ще 263 тис. бюлетенів

  • ЦВК додрукує для першого туру виборів ще 263 тис. бюлетенів.
  • Порошенко веде передвиборчу кампанію у робочий час із використанням адмінресурсу.
  • Мінфін розмістив ОВДП на суму понад 12 млрд грн.

В Україні

  • Порошенко в робочий час веде передвиборчу кампанію. У вівторок він провів мітинги за участі місцевих чиновників на Прикарпатті. Під час передвиборчого мітингу Порошенка в Івано-Франківську відбулися сутички поліції з "Національним корпусом". У Косові на камеру зафіксовано випадок, коли прихильниця Порошенко поцілувала йому руку.
    Апеляційний суд відмовив представнику глави "Батьківщини" Тимошенко у вимозі вказувати номер кандидата у виборчому бюлетені, оскільки в ньому будуть двоє Ю.В. Тимошенко – обидва депутати Верховної Ради та два кандидата на прізвище Шевченко. Суд вважає, що такі дії є прерогативою виборчої комісії, зазначивши, що в бюлетені буде вказано повні анкетні дані всіх кандидатів.
    Центральна виборча комісія перерозподілила кількість бюлетенів між турами – на перший тур буде надруковано додатково 263 тис. бюлетенів. За твердженням членів комісії, у державному реєстрі виборців зареєстровано 29,94 млн осіб, а взяти участь можуть 30,44 млн. За оцінками незалежних експертів, з урахуванням осіб, які виїхали за кордон на роботу та постійне місце проживання, у виборах можуть взяти участь не більше 22-23 млн чол., а додаткові бюлетені буде використано для фальсифікації результатів. Політолог Небоженко вважає, що фальсифікації на користь чинного президента в першому турі будуть масовими та перевищуватимуть 10%.
  • Верховна Рада у напівпорожньому залі "розглядає" поправки до мовного закону. На вечір вівторка відхилено всі 656 поправок серед більш ніж 2 тис. Глава парламенту Парубій планує остаточне голосування за законом у четвер.
  • Правління Нафтогазу запропонувало уряду затвердити новий склад, залишивши главою компанії Коболєва.
  • Віце-прем'єр-міністр Розенко відзвітував про нарахування монетизованих субсидій за березень на суму 5,7 млрд грн, із них, за його словами, вже виплачено 900 млн грн.
  • 19 березня Мінфін розмістив валютні та гривневі держоблігації на велику суму – до бюджету залучено $85 млн під 6,5-7,5% і більше 10 млрд грн – під 18-19,5% річних. Гривня поослабшала, оскільки на ринку, як і раніше, відчувається брак валюти: 27,16 ₴/$ (+0,11 грн), 30,85 ₴/€ (+0,24 грн), 4,22 ₴/10 руб (+0,02 грн). На думку деяких експертів, успішне розміщення ОВДП не приведе до істотного зміцнення гривні, оскільки іноземні спекулянти вкладатимуть у нові облігації кошти, отримані з попереднього випуску, який Мінфін погашає у середу.

Київ

  • Унаслідок вибуху в під'їзді житлового будинку в мікрорайоні Воскресенка місцевий житель дістав баротравми.
  • Окружний адмінсуд Києва остаточно заборонив використання тварин у пересувних цирках столиці.
  • Київська влада стверджує, що 2 перші станції метро на житловий масив "Виноградар" буде відкрито у грудні 2021 р.

Війна

  • На Донбасі основні бойові дії відбувалися в Луганській області. У Новоолександрівці та Новотошківському Попаснянского району, у Кримському в околицях траси Р-66 "Бахмутка", а також на Світлодарському виступі – у Новолуганському – українські війська було обстріляно з мінометів, станкових гранатометів і стрілецької зброї. На околицях Донецька – у Мар'їнці та у Лебединському – на приморській ділянці фронту українські війська було обстріляно з великокаліберних кулеметів. За офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, унаслідок нічного обстрілу в Лебединському поранено українського військовослужбовця.
    Представник уповноваженого з прав людини Верховної Ради в Луганській обл. Лисянський повідомив, що на блокпосту окупантів в Станиці Луганській померла пенсіонерка. Із початку року це вже 5 смерть пенсіонерів на цьому КПВВ.

Україна та світ

  • Президент Казахстану Назарбаєв несподівано пішов зі своєї посади, призначивши наступником голову Верхньої палати парламенту Токаєва. Назарбаєв очолював Казахстан майже 30 років, на виборах 2015 р. за нього проголосували майже 98% виборців. Після відходу у відставку він залишиться головою Ради безпеки країни.

Тренди

  • Згідно із результатами соцопитування групи "Рейтинг", за шоумена Зеленського в першому турі президентських виборів готові проголосувати майже 25%, на друге місце соціологи поставили главу "Батьківщини" Тимошенко з майже 19% підтримки, на третє – Порошенка із трохи більше 17%. За оцінкою "Рейтингу", Порошенко в разі виходу в другий тур програє всім опонентам.
    Видання "Українська правда" вважає, що більшість олігархів, крім Ахметова, об'єдналися на цих виборах проти чинного президента й допомагають його конкурентам.

No comments:

Post a Comment