March 03, 2019

02.03.2019: Журналіст Гнап зняв кандидатуру на користь Гриценка

Журналіст Гнап зняв кандидатуру на користь Гриценка
Журналіст Гнап зняв кандидатуру на користь Гриценка

  • Журналіст Гнап зняв кандидатуру на користь Гриценка.
  • Міністр оборони Полторак за дорученням Порошенка підвищує доплати учасникам ООС із 1 квітня.
  • Генерал США Ходжес не вбачає заклопотаності українського керівництва війною на Донбасі.

В Україні

  • Кандидат у президенти від партії "Сила людей" журналіст Гнап зняв свою кандидатуру на користь єдиного кандидата від демократичних сил – лідера партії "Громадянська позиція" Гриценка.
    Партія "Батьківщина" відкинула звинувачення в підкупі виборців і фальсифікації, озвучені у п'ятницю прес-службою СБУ. Партія звинуватила підконтрольні президенту СБУ та Генпрокуратуру в прямій підтримці Порошенка та порадила їм звернути увагу на передвиборну “піраміду” президента.
    У мережі поширюються відео, на яких президент Порошенко під час передвиборних мітингів поводиться по-хамськи з виборцями, його охорона нападає на людей. У Жовкві Порошенко обмовився та назвав захисників України "українськими окупантами".
    Центральна виборча комісія має намір витратити понад 166 млн грн на друк бюлетенів на державному поліграфкомбінаті "Україна".
  • Міністр оборони Полторак повідомив, що "за дорученням президента Порошенка" підписав наказ про підвищення з 1 квітня доплат військовослужбовцям у зоні бойових дій на Донбасі та морякам в акваторії Азовського моря. Аналітики звернули увагу на те, що підвищення приурочено до дати виборів і зроблено за вказівкою Порошенка.
  • У центрі Києва партія Національний корпус провела марш парамілітарної організації "Національні дружини" з вимогою покарання винних у розкраданні військового бюджету.

Війна

  • Окупанти не припиняють обстріли позицій українських військ на приморській ділянці фронту – знову обстріляні з мінометів Лебединське та Водяне в околицях Маріуполя, на околиці Донецька – у Пісках, а також а Попаснянському районі – у Золотому й Новотошківському. Перестрілки відбулися в Лебединському та Павлополі та в околицях Горлівки – у Майському, Шумах і Новолуганському. За офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, у Пісках дістав поранення український військовослужбовець.

Україна та світ

  • В Одесі відбулася міжнародна конференція, присвячена об'єднанню зусиль України, країн Чорноморського регіону та партнерів з НАТО, де колишній командувач сухопутними військами США в Європі генерал Ходжес заявив, що не вбачає стурбованості українського керівництва війною на Донбасі. Він також висловився категорично проти російської пропозиції – одноденного моніторингу міжнародними спостерігачами Керченської протоки, оскільки це означало б визнання анексії Криму. Ходжес також заявив, що якщо Україна не вирішить мовне питання з Угорщиною, то може забути про вступ до НАТО.
  • Міністр закордонних справ Туреччини Чавушоглу заявив, що переговори про зону вільної торгівлі з Україною – на завершальному етапі. Угода може бути підписана вже найближчим часом.


No comments:

Post a Comment