February 11, 2019

10.02.2019: Виборча кампанія стає все бруднішою

Виборча кампанія стає все бруднішою
Виборча кампанія стає все бруднішою

  • Виборча кампанія стає все бруднішою.
  • На Донбасі пропав безвісти український військовослужбовець.
  • США засуджують роль влади Німеччини у будівництві "Північного Потоку-2".

В Україні

  • У Новомосковську поліція вилучила ємності з зеленкою перед мітингом кандидата у президенти Вілкула. У Житомирі молоді люди спробували зірвати зустріч із виборцями кандидата Гриценка.
    Генпрокурор Луценко заявив, що прокуратура готується висунути підозру поліцейському, який кричав російською "ложись, Бандера" і побив активіста, що брав участь в акції "Хто замовив Катю Гандзюк?” Поліцейський вибачився перед постраждалими, а Нацполіція запустила  флешмоб "Я-бандерівець".
    Міністр внутрішніх справ Аваков звинуватив "штаби" кандидатів у розпалюванні ненависті. Заступник глави МВС Яровий повідомив, що поліція відкрила 24 кримінальних провадження за фактами порушення передвиборчого законодавства.

Війна

  • Минулої доби, за офіційним зведення штабу операції об'єднаних сил, українська армія втрат не зазнала. Позиції українських військ були обстріляні із мінометів під Авдіївкою, у Південному (Чигир) на околиці Горлівки та в Гнутовому на приморській ділянці фронту в районі контрольного пункту в'їзду-виїзду на окуповану територію. Перестрілки з застосуванням стрілецької зброї і гранатометів відбулися в Красногорівці та Опитному в околицях Донецька, на околиці Горлівки, в околицях Світлодарська, а також у районі Новоайдару та Кримського в Луганській області.
    Прес-служба 128-ї бригади повідомила про зникнення військовослужбовця у зоні бойових дій і не виключає його потрапляння у полон після отриманої контузії.

Україна та світ

  • Посол США в Німеччині Грeнелл засудив участь німецьких властей у будівництві російського газогону "Північний потік-2". Він заявив, що Сполучені Штати виступають за диверсифікацію поставок енергоносіїв до Європи та  звернувся до німецьких партнерів посилити тиск на Росію через вихід її з договору про скорочення ракет середньої і малої дальності. Гренелл переконаний, що Росія припинить транзит газу Україною, як тільки буде введено в дію новий газопровід.

No comments:

Post a Comment